
המצרכים (6 מנות):
לתערובת הגבינות:
למילוי לימון:
למילוי דלעת:
למילוי פקאן מסוכר:
אופן ההכנה:1סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה. מערבבים כל כמה דקות, עד לקבלת סירופ. מניחים בצד לצינון. 2מילוי לימון: מקלפים את הלימונים וטוחנים את הקליפה עם הסוכר עד לקבלת קליפות קצוצות מסוכרות. 3מערבבים בקערה את החמאה המומסת עם קליפות הלימון והסוכר הגרוסים. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט טרי. 4שופכים את התערובת לסיר קטן ומבשלים כ-7 דקות עד שהיא מתקשה. מורידים מהאש ומניחים לצינון. 5מילוי דלעת: מערבבים את רסק הדלעת עם חלב, סוכר ו-pumpkin spice. 6מילוי פקאן: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הפקאנים והמייפל בקערה עד שהם מצופים. משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-3 דקות בשלב הכי גבוה בתנור. הפקאנים אמורים להתקשות ולהזהיב מעט. מוציאים ומניחים לצינון. 7טוחנים חופן מההפיסטוקים לצלחות ושומרים בצד. את ה-10 הנותרים קוצצים גס. 8תערובות גבינות: מערבבים בקערה בינונית 2 כפות גבינת עיזים עם 350 גרם גבינת ריקוטה, עד שילוב מלא של שתי הגבינות (רצוי עם מזלג). 9בקערה נפרדת מערבבים כף של גבינת עיזים עם 200 גרם ריקוטה עד שילוב מלא של הגבינות. מוסיפים מייפל ומערבבים היטב. 10קוצצים 5 מהפקאנים שאפינו עם מייפל ומערבבים לתוך תערובת הגבינות השנייה (זו עם המייפל). 11הרכבת המנה: מפרידים את שערות הקדאיף וממיסים את החמאה. 12מסדרים 6 כלים אישיים על תבנית התנור ושופכים לכל אחד מהם 2 כפות חמאה מומסת. מברישים את צידי הכלים בחמאה. 13בשניים מהכלים (אלו שאתם מייעדים לכנאפה דלעת) מפזרים מעט pumpkin spice. 14מסדרים את שערות הקדאיף בתוך הכלים – משטחים שערות בעובי של כסנטימטר בתחתית של הכלי ובצדדים. מברישים את הקדאיף בחמאה מומסת. 15לכנאפה דלעת: מניחים על הקדאיף שבתחתית שני הכלים הייעודיים כפית מתערובת הגבינות ללא המייפל, ועליה כפית של תערובת דלעת. מוודאים שזה ממלא את המרכז. מוסיפים כפית נוסף של גבינה, מפזרים מעט שערות קדאיף ולוחצים בעדינות ליישור. מברישים במעט חמאה. 16לכנאפה לימון-פיסטוק: ממלאים בשניים מהכלים כפית של תערובת הגבינות ללא המייפל, ועליה כפית של מילוי הלימון. מוודאים שזה ממלא את המרכז, ומפזרים את הפיסטוקים הקצוצים. מוסיפים עוד כפית של גבינה, מפזרים שערות קדאיף, מיישרים בעדינות ומברישים בחמאה. 17לכנאפה פקאן: ממלאים בשני הכלים האחרונים 2 כפיות של תערובת הגבינות עם המייפל. מכסים במעט שערות קדאיף ולוחצים בעדינות ליישור. מברישים במעט חמאה. 18מחממים את התנור ל-180 – חום תחתון בלבד. 19מכניסים את התבנית לשלב התחתון של התנור ואופים 18 דקות. 20מוציאים את התבנית והופכים את הכלים בעדינות ובזהירות, אחד אחד, על צלחת חסינת חום. משחררים את הכנאפה, ומכניסים חזרה לתנור לעוד דקה. 21מוציאים, ושופכים 2 כפות סירופ מלמעלה. 22לפני ההגשה מקשטים את הכנאפה של המייפל בפקאן מסוכר, ואת הכנאפה בטעם לימון-פיסטוק בפיסטוקים גרוסים. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |