
המצרכים :ל-4 לחמניות:
לרוטב ברביקיו:
לרוטב גבינה כחולה:
להמבורגר:
תוספות:
אופן ההכנה:הלחמניות: 1מכניסים את כל החומרים למעט המים (או החלב) לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. לאחר שכל החומרים היבשים התערבבו מוסיפים מים בהדרגה. לשים 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. 2מכדררים את הבצק ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (לפחות 30 דקות). 3לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל-4 מנות שוות ומכדררים לצורת לחמנייה שטוחה. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כ-30 דקות נוספות). מחממים תנור ל-200 מעלות. 4מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד הזהבה יפה. מוציאים ומצננים על רשת. רוטב ברביקיו: 1מטגנים את הבצל במחבת עמוקה ומוסיפים את השום והפלפל. מטגנים כ-5 דקות. 2מוסיפים את רוטב הברביקיו, המייפל, הסוכר, הפלפל השחור, המים והטבסקו ומבשלים עד לצמצום. 3טועמים וממליחים בהתאם לצורך. רוטב גבינה כחולה: 1מערבבים בקלחת שמן זית, רוזמרין, מרווה ושום. מאדים כדקה על להבה בינונית. 2מוסיפים את כל החומרים למעט המוצרלה ומבשלים עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. 3מוסיפים את המוצרלה ומערבבים היטב, עד לקבלת רוטב אחיד חלק וסמיך. ההמבורגר: 1מערבבים בקערה גדולה את הבשר, המלח והפלפל. לשים ביד רק עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה (לישה קצרה). 2מוסיפים את מי הסודה ומערבבים עד שהנוזל נטמע בתערובת ומתקבלת עיסה אוורירית. 3יוצרים המבורגרים בגודל הרצוי (ביד או ברינג) ומניחים בצד. 4מחממים מחבת כבדה ומטגנים את ההמבורגרים משני הצדדים עד למידת העשייה הרצויה. הרכבת המנה: 1חוצים את הלחמניות. מורחים על החלק התחתון מיונז ומסדרים ירקות. 2מניחים את קציצת ההמבורגר הראשונה ומוזגים עליה רוטב ברביקיו ורוטב גבינה כחולה. מניחים את ביצת העין. 3מניחים את הקציצה השנייה ועליה שוב רטבים וביצת עין. מכסים בחלק השני של הלחמנייה. * אפשר ומומלץ להוסיף בייקון ו/או חזה אווז מעושן. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. תגיות:המבורגר ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |