
המצרכים :
אופן ההכנה:1משרים שעועית שחורה במים במשך הלילה. לאחר ההשריה מסננים, שמים בסיר לחץ, מכסים בשלוש כוסות מים ומבשלים ללא מלח כשעה. (שעתיים בסיר רגיל). 2מניחים בסיר חזה עוף שלם, פלפל ירוק ואדום (אחד מכל סוג) , שני בצלים, פלפל אנגלי, מלח ופלפל, מכסים במים ומבשלים כשעה. 3מרתיחים כשתי כוסות מים עם מלח בסיר נפרד, מוסיפים קמח תירס ומבשלים פולנטה (דייסת תירס) סמיכה. כאשר הפולנטה מוכנה, מורידים מהאש, מעבירים לכלי שטוח ויוצקים שכבה של פולנטה בעובי כ-4 ס''מ. נותנים להתקרר. כאשר הפולנטה מתקררת, היא מתקשה למשטח אחיד. 4במחבת, מחממים שמן זית. חותכים את הבצל והפלפלים הנותרים לפרוסות, ומטגנים ביחד עם השעועית. 5מוציאים את חזה העוף מהציר. מפוררים בעזרת מזלג לסיבים ומוסיפים לתערובת של הירקות והשעועית. מתבלים לפי טעם, מוסיפים פלפלים חריפים. אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף לה נוזלים מציר העוף. מוסיפים כוסברה קצוצה דק, זרעי כוסברה וכמון טחונים. 6חותכים מהפולנטה בעזרת רינג צורה עגולה. עם רינג אחד, קטן יותר, קורצים עוד עיגול - אך לא עד הסוף. מוציאים את הפולנטה ממרכז העיגול, כדי ליצור צורה של קערית פולנטה. 7מגישים את התערובת של העוף הירקות והשעועית בתוך קערית הפולנטה. מקשטים עם כוסברה ופטרוזיליה קצוצים. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |