מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

צ'יבורק

הצ'יבורק של אלברט כל כך יפה, שאפילו לא צריך לטעום אותו בשביל לדעת שהוא מושלם. אבל השופטים טעמו בכל זאת, ונחשו מה? הם גילו שהם מושלם

|מאסטר שף| פורסם17:35
צ'יבורק (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

בצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים

מילוי:

  • קילו בשר כבש טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל לבן
  • חצי פלפל חריף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חלמון טרוף, למריחה

לרוטב:

  • רבע צרור שמיר
  • שן שום
  • 5 כפות יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב כ-10 דקות ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

2מילוי: קוצצים פטרוזיליה, בצל ופלפל חריף ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

3מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים שני עיגולים שאחד מהם קטן בסנטימטר מהשני.

4מניחים על העיגול הגדול מבין השניים 2 וחצי כפות מתערובת הבשר, מיישרים ומשאירים מסגרת בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את העיגול הקטן מעל.

5מקפלים את השוליים לכל האורך וסוגרים יפה. מחממים תנור ל-250 מעלות.

6יוצרים חור קטן במרכז העיגול העליון ומברישים הכל בחלמון.

7צולים על תוכנית גריל כ-10 דקות ומורידים ל-170 מעלות. אופים עד שמזהיב יפה.

8רוטב: קוצצים את השמיר והשום למצב חמאתי, מערבבים עם היוגורט ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:צ'יבורק
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il