אוכל
אוכל

צ'יבורק

הצ'יבורק של אלברט כל כך יפה, שאפילו לא צריך לטעום אותו בשביל לדעת שהוא מושלם. אבל השופטים טעמו בכל זאת, ונחשו מה? הם גילו שהם מושלם

|מאסטר שף| פורסם17:35
צ'יבורק (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
Rating:4.291reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

בצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים

מילוי:

  • קילו בשר כבש טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל לבן
  • חצי פלפל חריף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חלמון טרוף, למריחה

לרוטב:

  • רבע צרור שמיר
  • שן שום
  • 5 כפות יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב כ-10 דקות ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

2מילוי: קוצצים פטרוזיליה, בצל ופלפל חריף ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

3מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים שני עיגולים שאחד מהם קטן בסנטימטר מהשני.

4מניחים על העיגול הגדול מבין השניים 2 וחצי כפות מתערובת הבשר, מיישרים ומשאירים מסגרת בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את העיגול הקטן מעל.

5מקפלים את השוליים לכל האורך וסוגרים יפה. מחממים תנור ל-250 מעלות.

6יוצרים חור קטן במרכז העיגול העליון ומברישים הכל בחלמון.

7צולים על תוכנית גריל כ-10 דקות ומורידים ל-170 מעלות. אופים עד שמזהיב יפה.

8רוטב: קוצצים את השמיר והשום למצב חמאתי, מערבבים עם היוגורט ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:צ'יבורק
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il