
תבשיל אפונה עם עלים ירוקיםצאו אל השדה, אספו חובזות ועלי סרפד ובשלו את עליהם ביחד עם קייל, חסה ואפונה טרייה. מנה ירוקה וטעימה במיוחד מבית היוצר של אייל שני![]() צילום: קשת, מאסטר שף VIP |
המצרכים :
אופן ההכנה:1משרים במים בטמפרטורת החדר עלי חובזה, קייל, סרפד וחסה למשך כ-10 דקות. 2לאחר ההשריה, מכניסים לסיר גדול את כל העלים בכמות שווה עם טיפות המים שנותרו מההשריה ומבשלים. 3באמצעות כף סינון מחוררת מפלסטיק מוודאים שהירוקים מתבשלים מתחת לפני המים למניעת השחרה. במידת הצורך, מוסיפים מים לסיר. 4כעבור 5-10 דקות של בישול הירוקים, מוסיפים אפונה, 2 כפות שמן זית, מלח ושום, עד שהאפונה מתרככת. 5לאחר הרתיחה, הופכים את הירוקים וממשיכים בבישול עד לקבלת מרקם רירי. מוסיפים שמן זית, מבשלים מספר דקות נוספות ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |