אוכל
אוכל

תבשיל אפונה עם עלים ירוקים

צאו אל השדה, אספו חובזות ועלי סרפד ובשלו את עליהם ביחד עם קייל, חסה ואפונה טרייה. מנה ירוקה וטעימה במיוחד מבית היוצר של אייל שני

|מאסטר שף VIP| פורסם17:05
תבשיל אפונה עם עלים ירוקים (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
צילום: קשת, מאסטר שף VIP
Rating:15reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • קנקני מים בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם חובזה
  • 250 גרם קייל
  • 250 גרם סרפד
  • 250 גרם חסה
  • 1 קילו אפונה ירוקה טרייה ומתוקה
  • שמן זית
  • מלח ים
  • 2 שיני שום

אופן ההכנה:

1משרים במים בטמפרטורת החדר עלי חובזה, קייל, סרפד וחסה למשך כ-10 דקות.

2לאחר ההשריה, מכניסים לסיר גדול את כל העלים בכמות שווה עם טיפות המים שנותרו מההשריה ומבשלים.

3באמצעות כף סינון מחוררת מפלסטיק מוודאים שהירוקים מתבשלים מתחת לפני המים למניעת השחרה. במידת הצורך, מוסיפים מים לסיר.

4כעבור 5-10 דקות של בישול הירוקים, מוסיפים אפונה, 2 כפות שמן זית, מלח ושום, עד שהאפונה מתרככת.

5לאחר הרתיחה, הופכים את הירוקים וממשיכים בבישול עד לקבלת מרקם רירי. מוסיפים שמן זית, מבשלים מספר דקות נוספות ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il