אוכל
אוכל

כנאפה אמרנה

עם גבינה שעושים לבד ודובדבני אמרנה, יש פלא שהשופטים עפו על הכנאפה הזאת והעבירו את גל שלב? הנה המתכון המלא, ואולי ישמש אתכם בקרוב לשבועות

|מאסטר שף| פורסם21:00
הטעימה העיוורת של גל קספרס-פיקט אקסטרה (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:4.847reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חבילת שערות קדאיף טריות
  • 2 ליטר חלב 3%
  • 1 ליטר חלב עיזים
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 כפות חומץ סינטטי 5%
  • מלח
  • 200 גרם חמאה
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 70 גרם מוצרלה קשה, מגוררת
  • כף אבקת סוכר
  • 1 צנצנת דובדבני אמרנה
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • כוס סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • מי פריחת הדרים (מי זהר)

אופן ההכנה:

1מכינים ג'יבנה: מחממים את שני סוגי החלב ל-88 מעלות. מוסיפים מיץ מלימון אחד, 3 כפות חומץ וקורט מלח ומניחים בצד לשעה וחצי. שופכים על בד ומניחים על מסננת.

2הסירופ: מחממים בסיר מים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים כשעה לקבלת סירופ. מוסיפים את מי הזהר ומערבבים.

3ממיסים את החמאה. פותחים את שערות הקדאיף, שופכים מחצית מכמות החמאה על השערות ומערבבים היטב.4. משמנים מחבת בחמאה ומסדרים שכבת שערות קדאיף באווריריות.

5מוציאים 4 כפות מהגבינה המוכנה ומערבבים עם קליפות הלימון והתפוז, המוצרלה ואבקת הסוכר. מסדרים שכבה מהתערובת על שערות הקדאיף.

6קוצצים דובדבני אמרנה ומפזרים על הגבינה, יחד עם קצת מהנוזל של הדובדבנים. מניחים את המחבת על האש.

7כשהשוליים של הקדאיף מתחילים להשחים מפזרים מעט חמאה מומסת בצדדים מסביב ומכניסים לתנור שחומם ראש ל-200 מעלות למשך 4 דקות, עד שהגבינה מתחילה להימס.

8מוציאים את הכנאפה מהתנור, הופכים על צלחת ושופכים סירופ מעל לפי הטעם. מפזרים פיסטוקים קצוצים מעל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il