אוכל
אוכל

רביולי שוקולד עם אגסים ורוקפור

הרביולי הכי מעניין ואקספרימנטלי שייצא לכם לטעום. תחזיקו חזק, הנה זה בא

|מאסטר שף| פורסם07:54
המנה של ג'וש סטיל (תמונת AVI: mako)
Rating:4.776reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפסטה:

  • 2.5 כוסות קמח
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 3 ביצים
  • כף סירופ שוקולד
  • כפית תמצית וניל
  • כוס סוכר

למילוי:

  • 1/2כוס יין לבן
  • 1/2 מקל וניל
  • 1 כוכב אניס
  • קמצוץ פלפל
  • קמצוץ מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 אגסים, קלופים וקצוצים
  • 3 כפות מים
  • 1/4 כפית קורנית (תימין) טרייה
  • 50 גרם גבינת רוקפור

לקרם אנגלז:

  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • כוס חלב
  • 1/4 כוס סוכר
  • 4 חלמונים
  • קמצוץ מלח
  • 1/4 כפית תמצית שקדים

לקישוט:

  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 100 מ"ל מים
  • 150 מ"ל יין פורט (אדום)

אופן ההכנה:

הפסטה:

1מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהסוכר במעבד מזון במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק פריך.

2מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים ידנית עד לקבלת בצק אחיד וחלק (כ-10 דקות). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3מחלקים את הבצק הקר לשלושה כדורים.

4מחברים את מכונת הפסטה למשטח העבודה ומקמחים אותה היטב. מכוונים את מכונת הפסטה למעבר הגדול ביותר ומעבירים כדור בצק דרך המכונה. מקפלים את הבצק שהתקבל לשניים ומעבירים שוב דרך המכונה.

5מכוונים את המכונה לרמה דקה יותר ומעבירים את הבצק, וכך עד לקבלת העובי הרצוי (לא דק מדי, כדי שלא ייקרע בזמן המילוי).

6חוזרים על התהליך עם שני כדורי הבצק שנותרו.

7חותכים את יריעות הבצק לגודל הרצוי, מוסיפים את המילוי (ראו מיד), מניחים מעט קוביות גבינה וסוגרים את הקצוות במזלג וקצת מים.

8מרתיחים בסיר מים עם כוס סוכר ובוחשים עד שהסוכר נמס ואינו דביק. מוסיפים את הרביולי ומבשלים עד דרגת אל דנטה כ-2-3 דקות.

המילוי:

1מרתיחים בסיר קטן את היין, הווניל, כוכב האניס, המלח והפלפל עד שהנוזל מצטמצם לחצי, בערך 4 דקות.

2מוסיפים את הסוכר, האגסים והמים וממשיכים להרתיח ל-8 דקות נוספות.

3מוסיפים את הקורנית וממשיכים להרתיח עד שהרוטב הופך לסירופ. לפני בישול הרביולי, מוציאים את האגסים.

4חותכים את הגבינה לחתיכות קטנות.

לקרם אנגלז:

1קולים את האגוזים בתנור ב-180 מעלות כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להשחים. נזהרים לא לשרוף אותם. משאירים כמה אגוזים יפים בצד לקישוט, ואת היתר טוחנים במעבד מזון.

2שמים בסיר את החלב והאגוזים הטחונים ומחממים עד שהחלב מגיע לרתיחה. משאירים מכוסה חצי שעה, ואז מסננים לסיר נקי.

3מוסיפים את הסוכר, המלח והחלמונים ומקציפים את הנוזל תוך כדי בישול על אש נמוכה, עד שהוא מתעבה.

4מסננים את הרוטב, מערבבים פנימה את תמצית השקדים ומכניסים למקרר.

לקישוט:

1מרתיחים את הסוכר והמים בסיר בטמפרטורה של 165 מעלות, עד לקבלת סירופ. מעבירים את הסיר לקערת מי קרח, כדי לעצור את הבישול. יוצקים את הסירופ על נייר אפייה ומניחים לקירור.

2מרתיחים את הפורט בסיר קטן עד שהוא הופך לסירופ עבה.

צילחות:

1יוצקים מעט קרם אנגלז על צלחת לבנה, מניחים את הרביולי באמצע ומעליו מעט מהאגסים וחצי אגוז.

2זולפים מעט מסירופ הפורט בנקודות, ושוברים חתיכות קרמל.

* מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il