
המצרכים :לקרם הפלפלים:
לסלט:
לפסטו:
לפירורי הלחם:
לטמפורה בצל ירוק:
אופן ההכנה:1מתחילים עם קרם הפלפלים: מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל. צולים את פלפלי השושקה עד שהם מתרככים, מקלפים וחותכים לקוביות. 2מטגנים בסיר עמוק קטן 2 בצלי שאלוט ושן שום אחת עם מלח, פלפל וכפית סוכר וממשיכים לאדות כמה דקות. מוסיפים את הפלפלים הקלויים ומאדים קלות תוך כדי ערבוב. 3מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים 3 מפרוסות הלימון (את השאר לא נצטרך). מוסיפים מיץ לימון, חצי כוס מים, מעט מלח וחצי כפית סוכר, מכסים ומבשלים חצי שעה. 4טוחנים את חומרי הפסטו ומתבלים לפי הטעם. 5מורחים את פרוסות הלחם בשכבה דקה של פסטו וצולים בתנור בחום 200 מעלות משני הצדדים. מצננים וטוחנים לפירורים. 6טוחנים את תערובת הפלפל הקלוי בבלנדר עד ליצירת קרם. 7מרכיבים את הסלט: חותכים את הלימון הצרוב לקוביות קטנות. מערבבים עם הצנונית, הסלרי, הפלפלים, עגבניות והפטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. 8קולפים במנדולינה את הגזרים והמלפפונים לרצועות ארוכות ומורחים את הרצועות בפסטו. 9מרכיבים את המנה: יוצקים רוטב פלפל בתחתית הצלחת ומסדרים את רצועות המלפפון והגזר בשבלולים על הקרם. ממלאים את השבלולים בסלט הקצוץ. 10טמפורה בצל ירוק: חותכים את הבצל לרצועות באורך אצבע. מערבבים את שאר המצרכים. טובלים את הבצל בבלילה ומטגנים. 11מפזרים על הצלחת את הבצל בטמפורה ומעט פסטו, מעטרים בפירורי לחם פסטו ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |