
המצרכים (4 מנות):לבצק:
למילוי:
להרכבה וטיגון:
אופן ההכנה:1הבלילה: מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח, חומץ ושמן. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי טריפה, עד לקבלת בלילה דלילה במיוחד. מניחים בצד לפחות ל-40 דקות. 2המילוי: חולטים את עלי התרד במים רותחים כ-3 דקות, עד שהם נעשים כהים. מסננים. 3מטגנים את השום בחמאה, קוצצים את התרד ומוסיפים למחבת לטיגון של 3 דקות נוספות. 4מערבבים בקערה את כל הגבינות ומוסיפים מלח, סוכר ואגוז מוסקט. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר. 5מכינים את עלי הבוריק: משמנים מעט מחבת עם שוליים שטוחים במיוחד (כמו של קרפ), ומנגבים היטב בנייר סופג. מחממים על אש נמוכה. 6כשהמחבת חמה טובלים מברשת (כמו של ביצה) בבלילה ומברישים את המחבת. הבלילה הופכת במהירות לבצק, אז יש להזדרז ולהבריש את כל המחבת לפני שהעלה מתחיל להתרומם. מקפידים על שכבה דקה של בצק, אחרת אפקט הפריכות ייעלם בטיגון. כשכל העלה מקבל גוון אחיד מרימים את השוליים ומקלפים אותו מהמחבת. 7ההרכבה: מביאים סיר עם מים לרתיחה. בינתיים עוטפים את הביצים בניילון נצמד (כל אחת בנפרד) כמו סוכרייה. כשהמים רותחים מכניסים את הביצים לבישול קצר, עד שהחלבון מלבין אך המרכז נשאר נוזלי לחלוטין. 8לוקחים עלה בריק, מזלפים בקצהו טבעת ממילוי הגבינות ובמרכז הטבעת מניחים את הביצה שהוצאנו מהניילון. מקפלים את העלה וסוגרים את היקף טבעת הגבינה באמצעות תערובת של קמח ומים, כדי שלא תברח בטיגון. חוזרים על הפעולות עם 3 עלים נוספים. 9מטגנים בשמן עמוק וחם מאוד עד להשחמה. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |