אוכל
אוכל

פילה בקר ברוטב תפוזים

נתח בשר עסיסי ברוטב תפוזים ויין, מוגש לצד גזר המבושל בחמאה

|מאסטר שף| פורסם14:37
פילה בקר ברוטב תפוזים (תמונת AVI: mako)
Rating:3.220reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • נתח פילה בקר
  • תפוח אדמה אדום
  • מעט חמאה
  • עלה דפנה
  • מלח

לרוטב:

  • 10 גרם סוכר (2.5 כפיות)
  • 30 מ"ל חומץ בן יין (2 כפות)
  • 80 מ"ל מיץ תפוזים (שליש כוס)
  • 250 מ"ל ציר בקר (כוס)

לגזרים:

  • 3 גזרים בצבעים שונים, חתוכים באורך 2 ס"מ
  • כף חמאה
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1חותכים את תפוח האדמה דק דק אך משאירים את התחתית מחוברת. דוחפים בין הקפלים חמאה וחתיכות של עלה דפנה. מפזרים מלח ואופים ב-180 מעלות במשך שעה.

2רוטב התפוזים: מחממים את הסוכר על אש נמוכה עד שנוצר קרמל. מוסיפים חומץ בן יין ומערבבים. מוסיפים מיץ תפוזים ומבשלים כחמש דקות, מוסיפים ציר בקר ומצמצמים לרוטב סמיך.

3הגזרים: מבשלים את הגזרים החתוכים עם חמאה, סוכר, מלח ומים על אש בינונית כ-30 דקות, עד שהם מתרככים.

4הפילה: מחממים את המחבת לטמפרטורה גבוהה. מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הפילה מכל הצדדים. מחממים את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה ומכניסים את הנתח לשתי דקות. מצננים מעט ופורסים למניפה. מגישים עם הגזרים והרטבים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il