אוכל
אוכל

כנאפה טירמיסו

יש קינוחים שאנחנו חייבים לטעום וכנאפה הטירמיסו שהכינה נאדיה במאסטר שף עשתה לנו חשק לעזוב הכל ולרוץ למטבח. שכבות של כנאפה פריכה, קרם מסקרפונה וסירופ קפה. הוא נראה מסובך, אבל לא באמת קשה להכין אותו

|מאסטר שף| פורסם12:10
כנאפה טירמיסו (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.462reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לבצק:

  • 300 גרם שערות קדאיף
  • 200 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • כף הל טחון

לקרם:

  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 100 גרם סוכר
  • 3 חלמונים
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה

לסירופ:

  • 2 כפות קפה טחון עם הל
  • רבע כוס מים
  • 120 גרם סוכר
  • 90 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1מכינים את שכבות הכנאפה: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2ממיסים את החמאה במיקרו ושופכים על שערות הכנאפה. מערבבים בעזרת הידיים כדי שכל השערות יספגו חמאה ותוך כדי "פותחים" את הקשרים בסערות. מוסיפים את הסוכר וההל ומערבבים.

3מניחים רינג עגול בקוטר 6-8 ס"מ על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ודוחסים לתוכו כמות קטנה משערות הקדאיף ליצירת דיסקית כנאפה. מרימים את הרינג ויוצרים באותה הדרך 6 דסקיות. אופים את הדסקיות כ-10-15 דקות, עד שהן מזהיבות.

4מכינים את הקרם: מערבבים את מסקרפונה עם הסוכר כדקה בקערת מתכת. מחממים בסיר קטן מים ומניחים מעליו את הקערה עם המסקרפונה ליצירת סיר כפול, באן מרי. מוסיפים חלמונים וטורפים עם מטרפה ברצף במשך 5-8 דקות. מורידים מהאש וממשיכים לטרוף דקה או שתיים עד שהקרם מתקרר מעט.

5מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. פותחים את תרמיל ההל, מפזרים את הגרעינים שבו לתוך התערובת ומערבבים. מעבירים את הקרם לשף זילוף.

6מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן את הקפה עם רבע כוס מים עד לרתיחה. מסננים את התערובת ושומרים את הנוזל. שוטפים את הסיר ומבשלים בו את הסוכר והמים ומבשלים עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך. מוסיפים את נוזל הקפה ששמרנו, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות ליצירת סירופ אחיד.

7מרכיבים את הקינוח: מניחים בצלחת דסקית בצק קדאיף ומשקים אותה בסירופ קפה. מזלפים מעל הדסקית את הקרם באופן אחיד. מניחים מעל עוד שכבת קדאיף, משקים גם אותה בסירופ ומזלפים עוד שכבה של קרם. מניחים מעל שכבה שלישית של קדאיף, משקים גם אותה בסירופ ומזלפים עוד קרם. מעל הכל מזלפים עוד מעט סירופ קפה ומקשטים את הצלחת עם סירופ קפה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il