אוכל
אוכל

שקדי עגל ברוטב דג מרוקאי

מנת השקדים של אלעד בן דוד לא הייתה חפה מבעיות, אבל לימדה אותנו דבר אחד חשוב: דג מרוקאי ממש לא חייבים להכין דווקא עם דג

|מאסטר שף| פורסם23:00
שקדי עגל ברוטב דג מרוקאי (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12
Rating:3.611reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לשקדים:

  • 300 גרם שקדי עגל קדמיים
  • חצי בצל לבן
  • 2 עלי דפנה
  • 4 פלפל אנגלי
  • 1 גרם זרעי כוסברה
  • כמה שיני שום, מעוכות

לטבילה:

  • שמן
  • שן שום, כתושה
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה מעושנת
  • כורכום

לתבשיל:

  • 8 פלפלי טינקרבל, פרוסים
  • 1 פלפל שושקה, פרוס
  • 1 פלפל חריף, פרוס
  • כמון
  • 6 עגבניות, קצוצות
  • 1 עגבנייה, מגורדת
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ
  • 6 שיני שום, שלמות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • 40 גרם גרגירי חומוס, שהושרו לילה שלם בהרבה מים ובושלו כ-40 דקות לריכוך
  • 2 פרוסות לימון כבוש, קצוצות
  • עוד מעט כוסברה, לקישוט

אופן ההכנה:

1השקדים: מבשלים את השקדים במים עם כל שאר המרכיבים כ-30 דקות. מנקים שאריות קרום וחותכים לגודל ביס.

2התבשיל: מביאים לרתיחה בסיר את הפלפלים, הכמון, העגבניות הקצוצות, העגבנייה המרוסקת, הכוסברה, שיני השום השלמות והקצוצות, מלח ופלפל לפי הטעם ושמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד ריכוך.

3מוסיפים את גרגירי החומוס ומים (אם התבשיל סמיך מדי), ומבשלים כ-20 דקות.

4מערבבים בקערה שמן, שן שום כתושה, פפריקה מתוקה ומעושנת וכורכום. טובלים את השקדים, מוסיפים לתבשיל ושופכים את השמן מעל.

5מבשלים עוד כ-10 דקות למיזוג טעמים, ומוסיפים את הלימון הכבוש ועוד מעט כוסברה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il