
המצרכים (4 מנות):לחצילים:
למילוי:
לרוטב העגבניות:
למחית האגוזים:
להגשה:
אופן ההכנה:1פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מורחים שמן זית משני הצדדים ומפזרים מעט מלח גס. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את החצילים עד להזהבה. 2מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. 3מערבבים את הבשר עם השום, התבלינים והביצה. מוסיפים את הבשר לבצל המטוגן במחבת ומטגנים עד שהבשר משנה צבע. 4חולטים את העגבניות 2 דקות במים רותחים. מקלפים אותן וטוחנים במעבד מזון עם שאר מרכיבי הרוטב. 5מכינים את ממרח האגוזים: מכניסים את כל המרכיבים חוץ משמן הזית למעבד המזון וטוחנים. מוסיפים שמן זית בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7מורחים את פרוסות החצילים בממרח אגוזים. מניחים כף של בשר בקצה הרחב של כל פרוסה ומגלגלים. 8מניחים את כל החצילים המגולגלים בתבנית ומוזגים את רוטב העגבניות. מפזרים מעט פלפל שחור וקינמון ואופים כ-15 דקות בתנור החם. מוציאים, מפזרים נענע ובזיליקום ומזלפים שמן זית. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |