אוכל
אוכל

קנלוני חציל ממולא בשר ברוטב עגבניות

קנלוני, אבל בלי פסטה. קבלו את הגרסה המשודרגת של יהוידע ניזרי מ"מאסטר שף" לגלילות חצילים, עם בשר ברוטב עגבניות וממרח אגוזים שעושה את ההבדל

|מאסטר שף| פורסם10:17
קנלוני חציל (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת 12
Rating:4.7153reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לחצילים:

  • 2 חצילים
  • מעט שמן זית
  • מלח גס טחון

למילוי:

  • חצי ק"ג תערובת של בשר בקר טחון עם טלה טחון
  • 1 בצל גדול
  • שמן, לטיגון
  • 2 שיני שום
  • כפית בהרט
  • רבע כפית קינמון
  • רבע כפית כמון
  • ביצה אחת

לרוטב העגבניות:

  • 4 עגבניות
  • 3 שיני שום
  • 3 כפיות כמון
  • חופן בזיליקום
  • מלח
  • קינמון
  • פלפל חריף אחד

למחית האגוזים:

  • 200 גרם אגוזי מלך
  • שן שום
  • חופן בזיליקום
  • מלח
  • שמן זית

להגשה:

  • חופן נענע קצוצה
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מורחים שמן זית משני הצדדים ומפזרים מעט מלח גס. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את החצילים עד להזהבה.

2מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.

3מערבבים את הבשר עם השום, התבלינים והביצה. מוסיפים את הבשר לבצל המטוגן במחבת ומטגנים עד שהבשר משנה צבע.

>> לכל המתכונים מהפרק

מתכונים ללביבות

מתכונים לסופגניות

כל המתכונים לחנוכה

4חולטים את העגבניות 2 דקות במים רותחים. מקלפים אותן וטוחנים במעבד מזון עם שאר מרכיבי הרוטב.

5מכינים את ממרח האגוזים: מכניסים את כל המרכיבים חוץ משמן הזית למעבד המזון וטוחנים. מוסיפים שמן זית בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.

6מחממים תנור ל-180 מעלות.

7מורחים את פרוסות החצילים בממרח אגוזים. מניחים כף של בשר בקצה הרחב של כל פרוסה ומגלגלים.

8מניחים את כל החצילים המגולגלים בתבנית ומוזגים את רוטב העגבניות. מפזרים מעט פלפל שחור וקינמון ואופים כ-15 דקות בתנור החם. מוציאים, מפזרים נענע ובזיליקום ומזלפים שמן זית.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il