אוכל
אוכל

מאפינס קרמבו

מתכון למאפינס שוקולד עם מרנג רך וציפוי שוקולד. קינוח מרשים ואהוב על ילדים

|מאסטר שף| פורסם13:48
מאפינס קרמבו של קרין גורן (תמונת AVI: mako)
Rating:4.7451reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

למאפינס:

  • 1 ביצה
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1/2 כוס קקאו (70 גרם)
  • 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
  • 1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
  • 1/2 כוס מים (120 מ"ל)
  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 4 חטיפי מקופלת

לקרמבו מרנג חם:

  • 3 חלבונים
  • 2 כוסות סוכר (400 גרם)
  • 1/3 כוס מים (80 מ"ל)
  • 1/4 כפית מלח

לציפוי שוקולד:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן (45 מ"ל)

אופן ההכנה:

מכינים את המאפינס, אופים ומצננים:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2בקערה גדולה טורפים ביצה, סוכר, קקאו, חלב, שמן ומים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שאין גושים והתערובת חלקה. מפוררים פנימה חטיפי מקופלת ומערבבים לאיחוד.

3מוזגים את התערובת לשקעים מרופדים במנז'טים ואופים כ- 20 דקות. עד שהמאפינס יציבים ועדיין רכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.

מכינים את המרנג, מזלפים על המאפינס ומקפיאים:

4לסיר מוזגים מים רותחים לגובה 2-3 ס"מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.

5בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, סוכר, מים ומלח. מניחים על הסיר (הקערה אמורה "להתיישב" על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך שהחלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).

6מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות לפחות, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן ומבריק. חשוב שהמרקם יהיה מספיק חזק ויציב על מנת שיהיה אפשר לזלף אותו מעל המאפין.

7מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה ומזלפים בספירלה לגובה (כמו גלידה). מעבירים למקפיא להתייצבות הקצף ל-20 דקות.

מצפים בשוקולד ומגישים:

8ממיסים את השוקולד בקערת מתכת המונחת על סיר עם מים רותחים (בן מארי). יש לוודא שהמים לא נוגעים בתחתית הקערה. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

9מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה וטובלים בו את המאפינס הפוכים - לציפוי המרנג בלבד (לקראת סיום הטבילה, כשאין מספיק שוקולד כדי לכסות את כל גובה המרנג – אפשר פשוט למזוג בכף את השוקולד מעל).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il