
המצרכים (12 מנות):למאפינס:
לקרמבו מרנג חם:
לציפוי שוקולד:
אופן ההכנה:מכינים את המאפינס, אופים ומצננים: 1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2בקערה גדולה טורפים ביצה, סוכר, קקאו, חלב, שמן ומים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שאין גושים והתערובת חלקה. מפוררים פנימה חטיפי מקופלת ומערבבים לאיחוד. 3מוזגים את התערובת לשקעים מרופדים במנז'טים ואופים כ- 20 דקות. עד שהמאפינס יציבים ועדיין רכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. מכינים את המרנג, מזלפים על המאפינס ומקפיאים: 4לסיר מוזגים מים רותחים לגובה 2-3 ס"מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות. 5בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, סוכר, מים ומלח. מניחים על הסיר (הקערה אמורה "להתיישב" על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך שהחלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות). 6מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות לפחות, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן ומבריק. חשוב שהמרקם יהיה מספיק חזק ויציב על מנת שיהיה אפשר לזלף אותו מעל המאפין. 7מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה ומזלפים בספירלה לגובה (כמו גלידה). מעבירים למקפיא להתייצבות הקצף ל-20 דקות. מצפים בשוקולד ומגישים: 8ממיסים את השוקולד בקערת מתכת המונחת על סיר עם מים רותחים (בן מארי). יש לוודא שהמים לא נוגעים בתחתית הקערה. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים. 9מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה וטובלים בו את המאפינס הפוכים - לציפוי המרנג בלבד (לקראת סיום הטבילה, כשאין מספיק שוקולד כדי לכסות את כל גובה המרנג – אפשר פשוט למזוג בכף את השוקולד מעל). הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |