אוכל
אוכל

מאפה טונה, חצילים ועגבניות

מאפה הטונה של סיון מ"מאסטר שף" אמנם לא העניק לה את הכרטיס לשלב הבא, אבל השופטים עדיין אמרו שהוא היה טעים במיוחד. אז הנה לכם המתכון למאפה שמחביא בתוכו גם עגבניות וחצילים, וכיף לאכול אותו ישירות מהתבנית

|מאסטר שף| פורסם06:20
מאפה טונה, חצילים ועגבניות (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.950reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

לבצק:

  • כוס קמח
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 1 ביצה
  • כף שמן זית
  • חצי כפית שמרים יבשים

לתבשיל:

  • 2 חצילים
  • שמן לטיגון החציל
  • 3 עגבניות, קצוצות
  • כף רסק עגבניות
  • חופן זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
  • 2 כפות קרם פרש
  • קופסת טונה בשמן
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים ומניחים בצד לתפיחה של כחצי שעה.

2שורפים חציל אחד על הגז או על אש גלויה ומקלפים אותו לגמרי.

3מחממים במחבת (שיכולה להיכנס לתנור) את השמן, חותכים את החציל השני לקוביות ומטגנים את קוביות החציל בשמן עד שהן מזהיבות. מוציאים אותן מהמחבת לצלחת עם נייר סופג.

4מעבירים לאותה מחבת את העגבניות הקצוצות עם רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את קוביות החציל המטוגנות, בשר החציל השרוף, הזיתים, הקרם פרש, מלח ופלפל, ומטגנים כ-2-3 דקות.

5מחממים מחבת נפרדת וצורבים בה מעט את הטונה מקופסת השימורים (כ-2-3 דקות). מעבירים את הטונה לרוטב במחבת הראשונה ומערבבים היטב.

6מחממים תנור ל-220 מעלות.

7מרדדים את הבצק שתפח לעלה בגודל המחבת ומניחים אותו בזהירות מעל תערובת הירקות והטונה. לוחצים את הקצוות לדופן המחבת.

8אופים בתנור כ-20 דקות עד שהבצק שחום, מפזרים מעל מעט מלח גס ומגישים חם.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il