אוכל
אוכל

דג בלחם

כשכבר חשבנו שוורסיות על חריימה לא יכולות להפתיע אותנו, באה הגרסה שעוטפת דג בלחם ומגישה את הרוטב בנפרד. רב רושם וטעים-טעים-טעים

|מאסטר שף| פורסם22:45
דג בלחם (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12
Rating:4.367reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ללחם:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 650 מ"ל מים
  • להברשה – ביצה טרופה ושומשום

לדג:

  • דג לברק שלם ונקי

לרוטב בצד:

  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות פפריקה חריפה
  • מעט קימל
  • מעט כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 רסק עגבניות (קטן)
  • כפית מיץ לימון
  • מים
  • ראש שום טרי, כתוש

אופן ההכנה:

1מערבבים כל החומרים היבשים ללחם בקערה. מוסיפים ביצה, שמן ומים בזילוף.

2לשים במשך 10 דקות בערך, ומתפיחים עד להכפלת נפח.

3לקראת סוף ההתפחה, אופים את הדג כשבע דקות (זהירות שלא יתייבש).

4מרדדים את הבצק לעלה בגודל המתאים לעטיפת הדג.

5מניחים את הדג על הבצק המרודד, עוטפים אותו ומוציאים מהצדדים עודפי בצק.

6מורחים ביצה מלמעלה ומפזרים שומשום. אופים ב-180 מעלות עד שהלחם מוכן וזהוב (20-30 דקות).

7בזמן שהדג בתנור מכינים את רוטב החריימה: שמים את השמן בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את כל התבלינים. מטגנים קלות ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים עד שנוצרות בועות של רתיחה קלה.

8מוסיפים את מיץ הלימון ואת המים ומערבבים.

9מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-45 דקות.

10מניחים את הלחם על צלחת הגשה גדולה, פותחים מול עיני האורחים ומגישים עם הרוטב בצד.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il