אוכל
אוכל

מטפייה - כרובית עם יוגורט מבושל בציר טלה

חשבתם שראיתם את כל המתכונים לכרובית מטוגנת? הנה אחד שלא פגשתם: כרובית פריכה ומטוגנת ברוטב חם של יוגורט, על אורז עם בשר טלה מפורק

|מאסטר שף| פורסם18:29
מטפייה כרובית (צילום: אמיר מנחם, שידורי קשת)
צילום: אמיר מנחם, שידורי קשת
Rating:1.166reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (3 מנות):

לציר:

  • 2 כפות שמן
  • 5 צלעות טלה
  • 1 בצל פרוס
  • 2 עלי דפנה
  • 2 גרגירי הל שלמים
  • 3 פלפל אנגלי שלמים
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 ניצן ציפורן יבש
  • קורט משיה (קליפת אגוז מוסקט)

לכרובית:

  • 500 מ"ל יוגורט
  • כף עלי נענע טריים קצוצים או כפית נענע יבשה
  • 2 שיני שום כתושות
  • שמן לטיגון עמוק
  • 1 כרובית גדולה
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט הל
  • קורט פלפל שחור

להגשה:

  • 2 כוסות אורז מוכן
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • חופן צנוברים קלויים
  • פטרוזיליה, נענע או כוסברה קצוצים (לפי מה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1מכינים את ציר הבשר: מחממים בסיר (אפשר לחץ) את השמן וצולים את צלעות הטלה והבצל עד השחמה קלה. מוספים את התבלינים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה כחצי שעה בסיר לחץ או שעה וחצי בסיר רגיל, עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם. מסננים לקבלת ציר נקי ושומרים את הבשר בצד.

2טורפים את היוגורט היטב בעזרת מטרפה ומעבירים לסיר. מביאים לרתיחה. אחרי שהיוגורט רתח, מוסיפים חצי כוס מהציר המוכן ומערבבים היטב. מוסיפים את השום והנענע, מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש.

3מחממים שמן לטיגון עמוק. מפרקים את הכרובים לפרחים, שוטפים היטב ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

4מוסיפים את הכרובית המטוגנת ליוגורט יחד עם אגוז המוסקט, ההל והפלפל השחור ומבשלים כמה דקות.

5מפרקים את בשר הצלעות ששמרנו מהציר ומערבבים עם האורז המוכן. מוסיפים צנוברים קלויים וטימין ומחממים בסיר קטן.

6מגישים את המנה: במרכז הצלחת מניחים את הכרובית והיוגורט ומסביבה מסדרים ערמות של אורז. מקשטים בירוקים שאוהבים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il