אוכל
אוכל

מוסקה יוונית

אם מוסקה היא אוכל מנחם נהדר, המוסקה של חגית גילגל היא המאכל המנחם המושלם - כי יש לה את היתרון שהיא לא משאירה אחריה את הבחילה המוכרת של עודף שומן. חוץ מזה יש הכל: חצילים, תפודים, בשר ובשמל

|מאסטר שף| פורסם12:00
מוסקה יוונית (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:2.131reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 חצילים ארוכים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צרור תימין
  • צרור רוזמרין
  • שמן זית
  • בצל, קצוץ
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט קינמון
  • כפית אורגנו
  • מעט ציפורן טחון
  • חצי קילו בקר טחון
  • כוס יין לבן

לבשמל:

  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם קמח
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט פלפל לבן
  • 375 מ"ל חלב
  • 50 גרם פרמזן מגוררת
  • 2 חלמוני ביצה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים שמן זית, כמה גבעולי תימין ומעט רוזמרין ואופים 20 דקות.

3פורסים את החצילים לפרוסות של חצי ס"מ ועושים אותו הדבר.

4מספיגים שאריות שמן מתפוחי האדמה והחצילים.

5מטגנים בסיר בינוני את הבצל במעט מאוד שמן זית. כשהוא מזהיב מוסיפים אגוז מוסקט, קינמון, אורגנו, ציפורן, מלח ופלפל ומערבבים במשך כדקה.

6מוסיפים את הבקר הטחון ומטגנים עד שהוא מתקרמל. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות.

7מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן. מוסיפים בהדרגה את החלב, כל פעם קצת, ומערבבים עד שהוא נטמע. לא מפסיקים לערבב.

8כשהרוטב מסמיך מוסיפים את הפרמזן והחלמונים ומערבבים מהר היטב. מסירים מהאש.

9מוסיפים חצי מהבשמל לבשר הבקר ומערבבים.

10מרכיבים את המוסקה: שכבה תחתונה תפוחי אדמה, עליהם שכבת חצילים, עליהם שכבת בשר, עוד שכבת חציל ועוד שכבת בשר, עוד שכבת חציל ולסיום בשמל.

11אופים 30-45 דקות, עד שזהוב.

* המתכון יספיק ל-3-4 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il