
אביקס קון אספינקה (תבשיל שעועית עם תרד)תבשיל ביתי נהדר עם טעמים מובהקים של תרד, שעועית, עגבניות ולימון, אבל סוד קסמו האמיתי הוא בכלל בצלעות כבש שומניות שמתבשלות ביחד איתו - וברגע האחרון יוצאות מהסיר ולא נכנסות לצלחת. לחם טוב בצד - חובהיעקב אלגרנטי|מאסטר שף| פורסם20/11/1610:33 ![]() צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף |
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את השעועית בהרבה מים עם סודה לשתייה למשך הלילה. 2מבשלים את השעועית בסיר לחץ 20 דקות, עד שהיא רכה לחלוטין. 3מטגנים את הצלעות בסיר עם מעט משמן הזית, ממליחים ומפלפלים. בסיר נוסף מטגנים את הבצל ביתרת שמן הזית. 4שוטפים היטב את התרד, קוצצים דק דק ומוסיפים עם הבצל המטוגן לסיר עם הצלעות. 5חוצים וסוחטים את העגבניות כדי להיפטר מהזרעים והנוזלים, ומגררים בפומפייה. את הקליפות זורקים לפח. 6מוסיפים את רסק העגבניות והשעועית המבושלת לסיר עם הצלעות. מוסיפים כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים 25 דקות. 7מורידים מהאש, מוציאים את הצלעות מהסיר ומוסיפים מיץ מחצי לימון. מגישים ללא הבשר (שתרם את הטעם שלו לתבשיל). מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים תגיות:מאסטר שף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |