אוכל
אוכל

אביקס קון אספינקה (תבשיל שעועית עם תרד)

תבשיל ביתי נהדר עם טעמים מובהקים של תרד, שעועית, עגבניות ולימון, אבל סוד קסמו האמיתי הוא בכלל בצלעות כבש שומניות שמתבשלות ביחד איתו - וברגע האחרון יוצאות מהסיר ולא נכנסות לצלחת. לחם טוב בצד - חובה

|מאסטר שף| פורסם10:33
תבשיל שעועית עם תרד  (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף
Rating:4.865reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 200 גרם שעועית יבשה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 צלעות כבש שומניות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • בצל בינוני אחד, קצוץ
  • שתי שקיות (או שני חופנים) תרד טרי
  • 4 עגבניות גדולות טריות
  • חצי לימון בינוני

אופן ההכנה:

1משרים את השעועית בהרבה מים עם סודה לשתייה למשך הלילה.

2מבשלים את השעועית בסיר לחץ 20 דקות, עד שהיא רכה לחלוטין.

3מטגנים את הצלעות בסיר עם מעט משמן הזית, ממליחים ומפלפלים. בסיר נוסף מטגנים את הבצל ביתרת שמן הזית.

4שוטפים היטב את התרד, קוצצים דק דק ומוסיפים עם הבצל המטוגן לסיר עם הצלעות.

5חוצים וסוחטים את העגבניות כדי להיפטר מהזרעים והנוזלים, ומגררים בפומפייה. את הקליפות זורקים לפח.

6מוסיפים את רסק העגבניות והשעועית המבושלת לסיר עם הצלעות. מוסיפים כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים 25 דקות.

7מורידים מהאש, מוציאים את הצלעות מהסיר ומוסיפים מיץ מחצי לימון. מגישים ללא הבשר (שתרם את הטעם שלו לתבשיל).

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

תגיות:מאסטר שף
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il