אוכל
אוכל

קובות של הפאשה

את הקציצות האלה אתם באמת חייבים לנסות: קציצות בשר במילוי של מרציפן ואגוזים, ברוטב עשיר של אספרסו על מצע של אורז בסמטי. פיצוץ של טעמים ומרקמים שעושה שמח בפה

|מאסטר שף| פורסם13:27
קובות בשר ומרציפן בקפה (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:3.534reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 כוסות אורז לבן בסמטי, שטוף ומסונן
  • שקית שקדים טחונים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • מעט אספרסו
  • כפית-שתיים אמרטו
  • אגוזי מלך
  • 2 חופנים של בשר בקר טחון
  • קמח אורז
  • הל
  • בהרט
  • כמון
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 3 מנות אספרסו - לרוטב

אופן ההכנה:

1שוטפים את האורז, מסננים ומבשלים לפי ההוראות.

2טוחנים במעבד מזון את השקדים, אבקת הסוכר, מעט אספרסו ואמרטו.

3מכינים מהתערובת עיגולים קטנים וסוגרים את שני הקצוות באגוזי מלך.

4טוחנים במעבד מזון את בשר הבקר עם קמח אורז ומוסיפים הל, בהרט, כמון, פלפל שחור ומלח. צריכה להתקבל עיסה אחידה שאפשר ליצור איתה קציצות.

5משטחים את העיסה בעזרת הידיים ויוצרים כדורים קטנים ושטוחים, כמו פיתות קטנות.

6ממלאים כל עיגול בכדור מתערובת השקדים, וסוגרים היטב בידיים רטובות. שומרים קצת מתערובת השקדים להמשך.

7בסיר מטגנים את כדורי הבשר והשקדים במעט שמן עד להשחמה קלה.

8מוסיפים לסיר אספרסו, חצי כוס מים ומעט מתערובת השקדים כדי להסמיך את הרוטב.

9מבשלים כ-20 דקות ומגישים על האורז.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

תגיות:מאסטר שף
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il