
המצרכים (4 מנות):לפיתות:
לחזה האווז:
לטחינה ריבת בצל:
אופן ההכנה:1מכינים את הפיתות: מכניסים למיקסר את כל המצרכים, בלי המלח, ולשים עם וו לישה עד שיוצאת עיסה אחידה, לא מוצקה מדי ולא דלילה מדי. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה. מכסים ומתפיחים חצי שעה 2לאחר התפיחה מורידים את האויר מהצבק ומחלקים ל-4 כדורים קטנים. מתפיחים שוב כ-10 דקות. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4מקמחים משטח בקמח ללא גלוטן ומרדדים את הכדורים לעיגולים בעובי של כ-1.5 ס"מ. 5מחממים מחבת עם מכסה ומטגנים, ללא שמן, את עיגולי הבצק משני הצדדים, עד שהם משחימים. מעבירים לתנור ל-5 דקות. 6בינתיים , מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את חזה האווז עם העור לצד המחבת, עד להשחמה מלאה. מעבירים לתנור ל-5-7 דקות ומניחים בצד להתקררות. 7מטגנים באותה המחבת את הבצל עם שומן האווז, עד שהבצל משחים. 8כשחזה האווז התקרר פורסים אותו לפרוסות דקות. 9מוסיפים את פרוסות חזה האווז למחבת, מוסיפים את התבלינים, חוץ מהפטרוזיליה, ומקפיצים מספר דקות. 10קוצצים דק את הפטרוזילה ומוסיפים לחזה האווז אחרי שכיבינו את האש. 11מכיניםא את הטחינה : מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון קטן וטוחנים הכל יחד עד למרקם חלק 12מרכיבים את הפיתה: יוצרים כיס, מורחים מהטחינה וממלאים בחזה האווז. מגישים מיד. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |