אוכל
אוכל

טאלי הגמר של טום

קארי דגים אדום עם המון תבלינים, דג מעושן וקרעי לוקוס מטוגן, מוגש עם צ'פאטי ביתי שמכינים על מחבת, צלחת ירוקים וקוקטייל שרטרז ירוק. המנה המנצחת של העונה, ומתכון מושלם לארוחה משמחת במיוחד

|מאסטר שף| פורסם13:05
טאלי הגמר של טום  (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף
Rating:2.7107reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 70 גרם חמאה
  • 30 גרם גהי
  • חצי קילו עגבניות שרי חצויות
  • דג מעושן
  • 2 חתיכות פילה לוקוס

קבוצת תבלינים ראשונה:

  • 2 וחצי גרם אבקת קארי
  • 2 וחצי גרם מסאלה: קינמון, בהרט,כורכום
  • 1 גרם עלי קארי יבשים
  • 0.8 גרם חילבה גרגרים

קבוצת תבלינים שניה:

  • 25 גרם סוכר חום
  • 1 גרם צילי קשמיר
  • 6 גרם חומץ תפוחים

לצ'פאטי:

  • 1 קילו קמח
  • 500 מ"ל מים רותחים
  • קורט מלח
  • נגיעה צ'ילי קשמיר

לקוקטייל:

  • מנה שרזרט ירוק
  • מנה ג'ין
  • מנה ליים
  • חצי מנה מי סוכר
  • רבע תפוח ירוק קצוץ
  • 8 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1ממיסים בסיר את חמאה והגהי, מכניסים את קבוצת התבלינים הראשונה ומערבבים כדקה. מכניסים את קבוצת התלבינים השניה ואת העגבניות ומביאים לרתיחה.

2אחרי הרתיחה קוצצים דג מעושן, מוסיפים ומערבבים. מצמצמים לרבע.

3מעבירים את התערובת למעבד מזון, טוחנים במשך חמש דקות ומסננים (לא סינון צפוף מידי).

4במחבת מטגנים לוקוס על העור שלו עד שהוא מגיע לחמישים אחוז עשייה, הופכים לצד השני ומטגנים דקה נוספת.

5קורעים את הלוקוס לחתיכות ומקפיצים במחבת עם הרוטב. מוסיפים צ'ילי אדום ועוד דג מעושן קצוץ.

6הצ'פאטי: מערבבים את כל מרכיבי הבצק, ונתנים לו לנוח כרבע שעה. פורסים את הבצק ויוצרים דיסקיות עם מערוך. את הדיסקיות צורבים על מחבת חמה משני הצדדים.

7הקוקטייל: מערבבים את כל הרכיבים, כותשים עם התפוח ועלי הבזיליקום, מעבירים בשייקר ומסננים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il