
המצרכים (3 מנות):לעלי הגפן:
לפריקי:
לדג:
להגשה:
אופן ההכנה:1מביאים מים לרתיחה עם כפית מלח בסיר גדול ומבשלים בהם את עלי הגפן כ-2 דקות. מסננים מהמים. 2מסדרים את עלי הגפן בתבנית אפייה עגולה וגבוהה בקוטר 20 ס"מ ומכסים בעזרתם את כל התחתית והצדדים של התבנית. 3משרים את הפריקי בקערה גדולה מלאה במים לכ-20 דקות. 4מכינים את הפריקי: מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים קוביות גזר ושומר מטגנים כמה דקות עד שהן מזהיבים מעט. מסננים את הפריקי מהמים ומוסיפים לסיר, מוספים מלח, הל, פלפל אנגלי, פלפל שחור, אגוז מוסקט, קינמון ורכז רימונים ומערבבים. מוסיפים מים חמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהפריקי רכה, כ-15 עד 20 דקות. 5מכינים את הדג: מערבבים את רכז הרימונים עם הצ'ילי ומשרים בתערובת את פילה הדג לכמה דקות. מחממים את שמן הזית במחבת וצולים בה את פילה הדג כדקה או שתיים משתי הצדדים. הדג לא צריך להיות מוכן לגמרי. שומרים את הרכז. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7מסדרים את העוגה: מעל עלי הגפן שבתבנית האפיה מפזרים בכפית מעט מרכז הרימונים. מנילים מעל את הדג הצלוי ומעליו מסדרים את הפריקה המבושלת. סוגרים את העוגה עם עלי גפן כך שהיא תהייה סגורה מכל הצדדים ומהדקים אותה בעדינות עם הידיים. מזלפים בעזרת כפית עוד קצת מרכז הרימונים מעל העוגה. 8עוטפים את העוגה בנייר כסף ומניחים בתבנית תנור. שופכים מסביב לה מים חמים ומכניסים לתנור ל-10 דקות. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות ללא המים מסביב. 9מוצאים את העוגה מהתנור, הופכים אותה בזהירות מעל צלחת, מסירים את התבנית, מורחים מעליה שמן זית ומפזרים מעט מלח גס. המתכונים מופיעים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |