אוכל
אוכל

כיסוני שישברק

כיסונים מהמטבח הערבי שממולאים בבשר מתובל בבהרט ונענע, מוגשים במרק ירקות, מתובל אף הוא. הרבה מרכיבים, אבל גם הרבה טעם

|מאסטר שף| פורסם16:23
נטלי – כיסוני שישברק במרק חמוץ מתוק סורי (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.833reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 כפות שמן
  • בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • 2 גבעולי סלרי + עלים
  • 250 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גסות
  • 1 גזר
  • 1 קישוא
  • נענע יבשה
  • נענע טרייה
  • 2 כפות רסק
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית כורכום
  • כף מלח
  • חצי כפית מלח לימון
  • חצי כפית מלח

למילוי הבשר:

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • בצל קצוץ דק
  • עלי סלרי
  • נענע יבשה
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • כף מים

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • כף מלח
  • כוס עד כוס וחצי מים פושרים
  • ביצה

אופן ההכנה:

1מטגנים בצל עד שהוא הופך לשקוף. מוספים 3 שיני שום שלמות, גבעולי סלרי קצוצים, דלעת, גזר וקישוא - כולם חתוכים גס.

2מוסיפים את הרסק ומתבלים בכורכום, פפריקה, מלח וסוכר. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. כאשר המרק רותח מוסיפים מלח, לימון, נענע יבשה וטרייה ועלי סלרי. מבשלים על אש קטנה עד שהכל מתרכך.

3הבצק: שמים במיקסר את הקמח, המלח והביצה ומוספים מים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. שמים בקערה ונותנים לו לנוח כשעה במקרר.

4בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים בצל ועלי סלרי דק דק, מוסיפים לבשר, מתבלים ומוסיפים כף מים.

5מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים בעזרת כוס, שמים באמצע כל עיגול קצת מהמילוי, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים את הקצוות וסוגרים מסביב לאצבע את השוליים לקבלת מעין ״כובעון״.

6מרתיחים מים, מוסיפים קצת מלח ומבשלים את הכיסונים אחד אחד. כאשר הם צפים מחכים 5-6 דקות, מוציאים ומגישים עם המרק.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

תגיות:שישברק
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il