
המצרכים (1 מנות):לאריסה:
לתבשיל:
להגשה:
אופן ההכנה:1משרים את השעועית במים למשך לילה. 2האריסה: מנקים את כל הפלפלים מגרעינים ומשרים במים 8-12 שעות במקרר (מניחים צלחת מלמעלה כדי שהפלפלים לא יצופו). 3טוחנים יחד את השום והפלפלים המושרים: גורסים את הפלפלים גס בכמה פולסים, ואז שוטפים מתחת למים זורמים במסננת של פסטה (חשוב לעשות את זה עם כפפות). 4טוחנים במטחנה נפרדת את זרעי הכוסברה והקימל ומוסיפים למעבד המזון. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. 5תבשיל הבשר: מבשלים את השעועית בהרבה מים כשעה וחצי על אש בינונית. מדי פעם מערבבים ובודקים שיש מספיק מים. כשהשעועית מוכנה מכבים את האש. 6מחממים בסיר לחץ שמן ותבלינים. מטגנים את הבשר מכל הצדדים להשחמה, ומוסיפים את השום. מוסיפים מים לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. 7סוגרים את סיר הלחץ, ממתינים לשריקה ומבשלים 40 דקות. 8פותחים את הסיר בזהירות וממשיכים לבשל את הבשר על אש קטנה עוד 40 דקות. מערבבים בכל 10 דקות. הבשר מוכן כשהוא רך מספיק בשביל להתפרק במגע מזלג. 9הקינואה: בסיר נפרד מטגנים את הקינואה במעט שמן. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מערבבים את הקינואה במזלג, מכסים שוב ומניחים לעוד 5 דקות. 10הרכבת המנה: מחממים במחבת עמוקה 2 כפות שמן. מוסיפים 4 כפות מהאריסה ומערבבים קלות, כדי לפתוח את הטעמים של התבלינים. מוסיפים את הבשר עם 5 כפות גדולות ממי הבישול שלו, מוסיפים גם 5 כפות מהשעועית ומבשלים יחד 5 דקות. 11מגישים על הקינואה בעיטור של פטרוזיליה קצוצה. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |