אוכל
אוכל

פולנטה עם איקרת ירקות וסטייק סינטה

מנה מקורית, עשירה בטעמים ובצבע: פולנטה צהובה ועדינה, מעליה פלפלים אדומים, חצילים סגולים ופרוסות סינטה שנצרבו על מחבת לוהטת. תכינו עוד, אנשים יבקשו תוספת

|מאסטר שף| פורסם12:21
לנה שוורצמן - סינטה צרובה עם פולנטה ותבשיל ירקות  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:210reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לפולנטה:

  • 250 גרם קמח תירס לפולנטה (אינסטנט)
  • ליטר חלב
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • עלים מגבעול טימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2-4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

לאיקרת ירקות:

  • 1/4 כוס שמן
  • 2 חציל גדול
  • 4 פלפלים בצבעים שונים
  • 3 גזרים, קלופים ומגוררים
  • צ׳ילי אדום שלם
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כף סוכר

לסטייק:

  • 4 סטייקים מנתח סינטה, במשקל 300 גרם כל אחד
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן רגיל

אופן ההכנה:

1להכנת הפולנטה: מביאים לרתיחה את החלב והשמנת בסיר קטן. שופכים פנימה באיטיות ותוך כדי ערבוב את קמח התירס. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבחוש על אש קטנה בערך 3 דקות, עד שמסמיך. מכסים, משאירים עוד 20 דקות על אש קטנה ואז בוחשים פנימה את החמאה והפרמז'ן.

2מכינים את איקרת הירקות: קולים את החצילים והפלפלים (גם את החריף) על אש גלויה או בתנור חם (220 מעלות) עד שקליפתם השחירה מכל הכיוונים והם רכים לחלוטין. את החצילים קולפים ומעבירים למסננת ל-5 דקות, את הפלפלים שמים בקופסה סגורה ואחרי 5 דקות קולפים. את הפלפל החריף קולפים עם כפפות שלא יבערו לכם הידיים.

3חותכים את החצילים והפלפלים הקלויים לקוביות גסות. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את קוביות הבצל והגזר המגורר ומטגנים 10 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הפלפל והחציל, מטגנים היטב 2 דקות נוספות. מוסיפים את פרוסות השום ואת שאר המרכיבים ביחד עם רבע כוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים בערך 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

4לסטייקים: מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת. ממליחים ומפלפלים את הסינטה היטב, ומשמנים קלות בשמן.

5מניחים את הסטייקים במחבת (אם היא קטנה אז 2 בכל פעם) וצורבים היטב משני הצדדים (2-3 דקות לצד) עד שהם מגיעים לדרגת עשייה מדיום רייר (56 מעלות אם משתמשים במדחום לבשר, וזה מה שכדאי שתעשו). נותנים לסטייקים מנוחה של 3 דקות ואז פורסים דק.

6להגשה: מניחים על כל צלחת מהפולנטה, מעל שמים מהאיקרה ומעל הכל את פרוסות הסטייק.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il