אוכל
אוכל

תבשיל מוח חריף

כמה פשוט - ככה טעים: תבשיל של מוח ברוטב חריף שכיף לנגב עם חלה של שבת

|מאסטר שף| פורסם11:08
תבשיל מוח חריף  (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת
Rating:4.956reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 3-4 גבמה אדומה
  • צרור כוסברה
  • 1 ראש שום
  • חופן פלפל חריף יבש
  • 1 קילו מוח עגל נקי
  • 2 כפיות כורכום
  • 4 כפות פפריקה מתוקה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות מלח
  • כפית וחצי כמון

אופן ההכנה:

1פורסים את הגמבות לרצועות ומניחים בתחתית סיר בשכבה אחת.

2קוצצים גס את הכוסברה ומפזרים מעל הגמבה בסיר.

3מפרקים את ראש השום, מקלפים את השיניים ומפזרים בסיר.

4מפזרים בסיר את הפלפלים החריפים היבשים.

5חותכים את המוח לפרוסות בגודל של 1-2 ס"מ ומסדרים בשכבה אחת בסיר.

6ממלאים את הסיר במים עד לגובה המוח ומביאים לרתיחה.

7מוסיפים 2 כפיות כורכום ומביאים לרתיחה נוספת.

8מערבבים בצד את הפפריקה עם השמן ושופכים בתנועה מעגלית לסיר. מביאים לרתיחה נוספת ומידי פעם מנערים את הסיר לערבוב הנוזלים.

9מוסיפים את המלח והכמון, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד שעה, עד שהרוטב מצומצם לחלוטין.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il