
המצרכים (2 מנות):לברווז:
לתפוחי האדמה:
לשעועית:
אופן ההכנה:1מכינים את הברווז: מנקים מחזות הברווז את עודף השומן מהקצוות (בגב החזה יש שכבת שומן, חורצים אותה בסכין חד בחריצים בצורת שתי וערב). 2ממליחים ומפלפלים את שני חזות הברווז ומניחים במחבת כאשר צד השומן כלפי מטה. מתחילים בחימום איטי בחום נמוך מאוד. מניחים לשומן להיטגן עד שהעור נהיה קריספי וזהוב (לפחות כ-10 דקות). 3הופכים את החזות לצד הבשר, מגבירים את הלהבה ומטגנים צד זה למשך 5 דקות. מוציאים את החזות לצינון. 4מנקזים את השומן הרב שהצטבר במחבת לסיר. 5מכינים את תפוחי האדמה: מחממים את שומן הברווז בסיר רחב. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים. 6כאשר תפוחי האדמה מזהיבים, מפזרים מעליהם את הפטרוזיליה והשום. מערבבים, מכסים ומשאירים על חום בינוני כ-5-7 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. 7מכינים את השעועית: חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כ-4 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח. 8מחממים במחבת חמאה ושום קצוץ, ומקפיצים את השעועית הירוקה למשך 3 דקות. מתבלים עם מעט מלח. 9להגשה: פורסים את חזות האווז, מניחים בצלחת ולידם שמים את תפוחי האדמה והשעועית ירוקה ומגישים. טיפים: * תוך כדי טיגון החזות מנקזים החוצה מדי פעם את השומן שהצטבר מהטיגון. * את תפוחי האדמה הפרוסים מטגנים רק בשומן הברווז. * אם פרוסות הברווז אדומות מדי, אפשר להכניס לתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 4 דקות. * מידת העשייה של חזה הברווז יכולה לנוע בין אדום-ורדרד לבין חום. מומלץ לא לטגן יותר מדי כדי לא לייבש את החזה. * מומלץ לפזר על פרוסות חזה הברווז רוטב מתוק-חמוץ המכינים מתערובת של פירות יער (פטל, דובדבנים) עם מעט סוכר ולימון סחוט. * מומלץ להגיש מעל הברווז בצלצלי שאלוט מקורמלים עם חומץ בלסמי ודבש. * את חזה הברווז אפשר להגיש גם על מצע פירה תפוחי אדמה או פירה בטטות. מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |