אוכל
אוכל

מוח עגל

יש לכם את אחד המתכונים הכי קלאסים מהמטבח הצפון אפריקאי: מוח עם המון פלפלים, חלקם חריפים, פפריקה וכורכום, ובגדול - מנה שדורשת חלה אימתנית כדי לנגב איתה את כל היופי הזה

|מאסטר שף| פורסם12:13
מוח עגל (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:4.7153reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 1 ק"ג מוח עגל, מנוקה
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 10 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 פלפל חריף אדום, מנוקה מהזרעים ופרוס דק
  • 1 פלפל חריף ירוק, מנוקה מהזרעים ופרוס דק
  • 1 צרור כוסברה, קצוצה גס
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף מלח

אופן ההכנה:

1מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים את המוח (ניתן בשלב זה להוסיף גם כפית כורכום) ומבשלים כ-10 דקות, עד שהמוח מתקשה מעט.

2מוציאים את המוח, נותנים לו להתקרר מעט ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.

3בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מוסיפים את הפפריקה והשום ומטגנים יחד מספר שניות. מוסיפים את הפלפלים והכוסברה, ומתבלים במלח וכורכום.

4מטגנים יחד כ-2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב (למנוע את שריפת הפפריקה).

5מניחים את המוח על הרוטב ומוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהמוח מבושל לחלוטין ונימוח. טועמים ומתקנים את תיבול הרוטב.

6מגישים את המוח עם רוטב בנדיבות. ניתן לעטר בעוד קצת כוסברה קצוצה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

תגיות:מוחעגל
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il