
המצרכים :למטבוחה:
לקציצות:
לפיתה קרקר:
אופן ההכנה:1מכינים את המטבוחה: טוחנים את העגבניות במעבד מזון בפולסים למרקם של רסק גס. שופכים לסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לאידוי הנוזלים של העגבניות. מוסיפים סוכר וממשיכים לבשל. מוסיפים את שיני השום, הגמבה והפלפל הירוק ומבשלים עד לאידוי הנוזלים. מוסיפים מלח, שמן ופפריקה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה. 2מטגנים את קוביות החציל בשמן, מספיגים עודפי שומן ומוסיפים לסיר. 3הקציצות: טוחנים את נתח האנטרקוט ואת בשר הצלעות (אפשר להשתמש גם בבשר טחון רגיל). 4טוחנים במעבד מזון את הבצל הירוק, השמיר, הכוסברה, הפטרוזיליה והבצל הלבן ומוסיפים לבשר. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מערבבים היטב לתערובת אחידה. 5יוצרים מתערובת הבשר כדורים קטנים ומהדקים רק ממש מעט, כדי שהבשר יהיה אוורירי ורך. מניחים את הקציצות בסיר עם המטבוחה (רק לאחר שהתבשלה היטב וצבעה הפך לבורדו). אם צריך, מוסיפים מעט מים רותחים. סוגרים את המכסה (לא מערבבים!) ומניחים לקציצות להתבשל על אש נמוכה מאוד. 6פיתה קרקר: מערבבים את כל המרכיבים (את המים מוסיפים לאט לאט ובהדרגה). מרדדים דק דק ומניחים לבצק לנוח 15 דקות. משטחים על תבנית גדולה לפיתה דקיקה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה. הופכים מדי פעם. מתכוני התכנית מובאים כאן שפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. תגיות:מאסטר שף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |