
המצרכים :לבצק:
לירקות חורף:
לשמן כורכום:
ליוגורט:
לצ'אטני:
אופן ההכנה:1בקערה מפוררים את החמאה לתוך הקמח, מוסיפים את השמנת החוצה ומאחדים בעדינות לבצק. מניילנים ומעבירים למקרר לחצי שעה. 2מטגנים בשמן זית את הבצל להתרככות והזהבה קלה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד 2 דקות. 3מוסיפים את הירקות ומטגנים עד שהירקות רכים למאכל אך לא הופכים למחית או מתפוררים. 4במחבת קטנה מחממים את התבלינים בשמן זית בערך דקה, ומוסיפים את השמן המתובל לירקות. טועמים ומתקנים תיבול. 6נותנים לתערובת הירקות להתקרר, מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב. 7מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (של מאפינס). 8מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק יחסית, וקורצים עיגולים בשני גדלים: אחד שמתאים לבסיס המאפה ולצדדים, ואחד שמתאים לסגירה שלו. 9משמנים את תבנית השקעים בסיסי ומניחים בכל שקע עיגול בצק. מצמידים היטב לבסיס ולצדדים, וממלאים את השקעים במלית ירקות - בנדיבות עד שאפילו גולש מעט. מברישים את שולי הבצק בביצה ומדביקים את העיגולים שנועדו לסגירה. מצמידים היטב ומברישים גם את פני המאפה. 10מכניסים לתנור עד הזהבה יפה, 15-10 דקות. מוציאים מהתנור, ממתינים כמה דקות ומחלצים בעדינות מרבית להמשך קירור מחוץ לתבנית. 11מכינים שמן כורכום: במחבת מערבבים את כל המרכיבים ומחממים על אש נמוכה מאוד כמה דקות. מכבים ומניחים לצינון מלא. 12מערבבים את היוגורט עם השום והמלח. שמים את רוטב היוגורט בקערת הגשה קטנה ומעל מזליפים את שמן הכורכום ללא המשקעים של אבקת התבלין. 13טוחנים יחד את כל מרכיבי הצ'אטני, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים את המאפה לצד המטבלים. מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים. תגיות:מאסטר שף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |