אוכל
אוכל

מאפה ירקות בתיבול הודי

מנה אידאלית לבראנץ' של שבת או כמנה ראשונה לכל ארוחה אחרת, ובקלי קלות!

|מאסטר שף| פורסם23:05
מאפה ירקות הודי - איתיאלה היאט (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.853reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 120 גרם קמח
  • 95 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 30 גרם שמנת חמוצה

לירקות חורף:

  • בצל קצוץ קטן
  • כף ג'ינג'ר מגורר
  • כף שום קצוץ
  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 גזר לבן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר כתום חתוך לקוביות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
  • שורש פטרוזיליה קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • קמצוץ מלח
  • חצי כפית קימל טחון
  • כפית גרגירי חרדל
  • חצי כפית גדושה כוסברה טחונה
  • חצי כוס (אפשר יותר, עד כוס) גבינת פקורינו מגוררת עבה.

לשמן כורכום:

  • רבע כוס שמן זית
  • כפית גדושה כורכום
  • מעט מלח

ליוגורט:

  • כוס יוגורט
  • שן שום קצוצה
  • מעט מלח

לצ'אטני:

  • חופן עלי נענע (ללא הגבעולים)
  • צרור עלי כוסברה (ללא גבעולים)
  • פלפל חריף
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • 3 כפות מייפל
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1בקערה מפוררים את החמאה לתוך הקמח, מוסיפים את השמנת החוצה ומאחדים בעדינות לבצק. מניילנים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2מטגנים בשמן זית את הבצל להתרככות והזהבה קלה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד 2 דקות.

3מוסיפים את הירקות ומטגנים עד שהירקות רכים למאכל אך לא הופכים למחית או מתפוררים.

4במחבת קטנה מחממים את התבלינים בשמן זית בערך דקה, ומוסיפים את השמן המתובל לירקות. טועמים ומתקנים תיבול.

6נותנים לתערובת הירקות להתקרר, מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.

7מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (של מאפינס).

8מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק יחסית, וקורצים עיגולים בשני גדלים: אחד שמתאים לבסיס המאפה ולצדדים, ואחד שמתאים לסגירה שלו.

9משמנים את תבנית השקעים בסיסי ומניחים בכל שקע עיגול בצק. מצמידים היטב לבסיס ולצדדים, וממלאים את השקעים במלית ירקות - בנדיבות עד שאפילו גולש מעט. מברישים את שולי הבצק בביצה ומדביקים את העיגולים שנועדו לסגירה. מצמידים היטב ומברישים גם את פני המאפה.

10מכניסים לתנור עד הזהבה יפה, 15-10 דקות. מוציאים מהתנור, ממתינים כמה דקות ומחלצים בעדינות מרבית להמשך קירור מחוץ לתבנית.

11מכינים שמן כורכום: במחבת מערבבים את כל המרכיבים ומחממים על אש נמוכה מאוד כמה דקות. מכבים ומניחים לצינון מלא.

12מערבבים את היוגורט עם השום והמלח. שמים את רוטב היוגורט בקערת הגשה קטנה ומעל מזליפים את שמן הכורכום ללא המשקעים של אבקת התבלין.

13טוחנים יחד את כל מרכיבי הצ'אטני, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים את המאפה לצד המטבלים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il