מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קציצות בשר וכבש ברוטב עגבניות

קציצות בשר בקר ובשר כבש עם עגבניות מיובשות, שוחות ברוטב עגבניות עשיר ומוגשות עם אשכול עגבניות שרי מטוגנות בשמן עמוק. תענוג לעין וללשון

|מאסטר שף| פורסם13:27
קציצות ברוטב עגבניות (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לקציצות:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 200 גרם שומן כבש
  • 1-2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 צרור כוסברה, קצוצה
  • קצת כמון
  • מלח ופלפל
  • מעט שמן
  • 4-5 עגבניות מיובשות, קצוצות דק

לרוטב העגבניות:

  • 3-4 עגבניות
  • 1 בצל
  • 3-4 שיני שום
  • 1/2 כפית פפריקה
  • קצת כמון
  • מלח ופלפל
  • קמח
  • עלי כוסברה

להגשה:

  • אשכול עגבניות שרי, עם הגבעול
  • מעט מלח גס
  • חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: מרסקים את העגבניות יחד עם הבצל (אפשר גם לחתוך אותם לקוביות).

2קוצצים גס את השום ומטגנים אותו בסיר עם שמן. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. מוסיפים חצי כפית פפריקה, קצת כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.

3מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם שומן הכבש, השום הקצוץ והבצל הקצוץ. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים.

4יוצרים קציצות. מוסיפים לרוטב חצי כוס מים ושהרוטב רותח מוסיפים אליו את הקציצות. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד 45 דקות.

* להגשה: מטגנים אשכול עגבניות שרי בשמן עמוק. מפזרים מעל מעט מלח גס וקצת חומץ בלסמי ומגישים עם הקציצות והרוטב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il