אוכל
אוכל

עלי גפן ובצלים ממולאים בסגנון בוכרי

כולם מכירים עלי גפן ובצלים ממולאים, אבל גרסה כזו, כמו שהבוכרים מכינים, עוד לא ראיתם. עם גרגירי חומוס, משמשים חמוצים ועוד המון שדרוגים מיוחדים, אלו הממולאים ששופטי מאסטר שף התאהבו בהם

|מאסטר שף| פורסם16:06
Rating:513reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 200 גרם עלי גפן טריים
  • 6 בצלים לבנים
  • גרגירי חומוס
  • 200 גרם עצמות עגל
  • 200 גרם בשר טחון
  • 100 גרם אורז עגול
  • 20 גרם צ'ילי מתוק יבש
  • 200 גרם משמש לא בשל חמוץ
  • 20 כפות שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מים לבישול

אופן ההכנה:

1מתחילים בהכנת הממולאים: חולטים את עלי הגפן במים חמים כ-3 דקות ומצננים.

2מכניסים את הבצלים, חוץ מאחד, לסיר מלא מים, מרתיחים ומבשילים עד שהבצלים מתרככים. מצננים בצד.

3קוצצים את הבצל הנותר דק ומטגנים אותו בסיר עם 2 כפות שמן. מפזרים את גרגירי החומוס ומעל את עצמות העגל. מתבלים עם קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס וצ'ילי מתוק יבש.

4מערבבים את הבשר הטחון עם האורז.

לכל מתכוני הפרק

5מפרידים את שכבות הבצלים שהתקררו.

6ממלאים את עלי הגפן בכף מתערובת הבשר ומקפלים לצורת סיגר.

7ממלאים גם את גלדי הבצל בתערובת הבשר וסוגרים את שתי הקצוות.

8מסדרים את הממולאים בסיר ומוסיפים מים עד לגובה הממולאים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה קלה.

9מנמיכים את האש, מוסיפים את המשמש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il