
המצרכים (5 מנות):לפיתות:
למילוי:
לרוטב הירוק:
אופן ההכנה:1מכינים את הפיתה: מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך. מניחים בצד להתפחה כחצי שעה. 2מחממים תנור ל-250 מעלות 3מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ומרדדים במערוך או בידיים לצורת פיתה. אופים בתנור עד שהן משחימות. 4מכינים את המילוי: מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים בסיר מלא במים רותחים עם מעט מלח וכמון למשך 10 דקות. 5מסננים ומקררים את הכרובית וחותכים אותה לחתיכות גסות. 6קוצצים את הבצל הירוק, הנענע, הכוסברה, הפטרוזיליה והשום ומוסיפים לכרובית. טורפים את הביצים בקערה קטנה ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הפלפל האנגלי, הכמון, המלח והקמח ומערבבים בעדינות. 7מחממים במחבת טפלון שמן זית בגובה חצי ס"מ וכשהוא חם יוצרים מתערובת הכרובית מעין "חביתות" קטנות. מניחים בשמן. 8כשהחביתה במחבת מפזרים על החלק העליון פיסטוק קצוץ, וכשמשחים החלק התחתון הופכים אותה ומטגנים את הצד עם הפיסטוק עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג. 9מכינים את הרוטב הירוק: מכניסים למעבד מזון כל החומרים יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה ורכה מאוד, אפשר להוסיף שמן ומיץ לימון אם היא סמיכה מדי. 10מרכיבים את הפיתות: יוצרים בהן כיס עם סכין, מורחים את הרוטב הירוק ומכניסים חביתה. מגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |