מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עלי בוריק ממולאים בשעועית

רוטב שעועית בשני צבעים בתוך עלה בוריק פריך – גרסה מקומית ונהדרת לטאקו

|מאסטר שף| פורסם23:15
עלי בוריק ממולאים שעועית - אתי מורד (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק סיגר:

  • 100 גרם קמח
  • 100 מ"ל מים
  • כפית מלח

למילוי:

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 קופסת שימורים שעועית אדומה
  • 1 קופסת שימורים שעועית לבנה
  • קופסת קוביות עגבניות קטנה
  • 4 שום כתושות
  • 3 גבעולי כוסברה קצוצים
  • 4 עלי בזיליקום קצוצים
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב קמח, מים ומלח למרקם מימי ללא גושים, ומניחים ל-15 דקות.

2מטגנים בצל, מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל. כותשים שום, כוסברה ובזיליקום ומערבבים עם שעועית לבנה ואדומה. מצמצמים את הרוטב.

3על מחבת חמה יוצקים מעט מהבלילה ובעזרת מברשת סיליקון מורחים על כל המחבת לקבלת עלה דק. מוציאים כשמוכן.

4כשהעלה מתקרר מהדקים על מצקת ומכניסים לסיר עם שמן רותח, כדי לקבל עלה סיגר בצורת צדפה.

5ממלאים את הצדף בתערובת השעועית עם הבצל, ואת הבצק שנשאר מהבוריק מטגנים ומוסיפים מעל המנה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il