אוכל
אוכל

קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות זהובות ועסיסיות לצד חצילונים מטוגנים על מצע של טחינה מתובלת

|מאסטר שף| פורסם21:00
קציצת בשר ברוטב עגבניות (תמונת AVI: mako)
Rating:4.519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

לקציצות

  • 100 גרם בשר צוואר טחון
  • פטרוזיליה, נענע, בזיליקום ועירית (קצוצים)
  • מלח
  • פלפל

לרוטב ולטחינה

  • 1 בצל קצוץ דק
  • קארי
  • מלח
  • פלפל
  • כמון
  • רוטב פסטה
  • מעט קמח
  • חצילים קטנים
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • מעט לימון

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות.

2יוצרים קציצות קטנות מהתערובת ומטגנים בשמן חצי עמוק עד לסגירה.

3מטגנים בצל להזהבה יפה, מוסיפים כפית קארי, מלח ופלפל, חצי כפית כמון ומערבבים.

4מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים היטב על חום נמוך.

5מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומבשלים. דואגים לכסות אותם עם הרוטב שיספגו את הטעמים.

6מקמחים את החצילים בקמח משני הצדדים וממליחים. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

7מכינים טחינה: מערבבים מעט מים, לימון, מלח ופטרוזיליה קצוצה עם הטחינה הגולמית.

8יוצקים באמצע הצלחת מעט מהטחינה המתובלת ומסדרים מסביב את קציצות הבשר כאשר יוצקים מעל כל קציצה את רוטב העגבניות.

9מסדרים את החצילים ליד כל קציצה ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il