אוכל
אוכל

מרק עוף ואגוזים קר (סציבי)

מרק העוף הגיאורגי שגרם למיכל אנסקי לצרוח מרוב שהוא טוב הוא לא כמו שום מרק עוף אחר: עוף קר עם אגוזים, כוסברה וזעפרן שקוראים לו סציבי והוא מרומם נפש

|מאסטר שף| פורסם21:00
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:2.4131reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

למרק העוף:

  • 1 ליטר מים
  • 3 כרעיים של עוף
  • 1 שום
  • 1 בצל קטן
  • שורש פטרוזיליה
  • 1 גזר
  • כמה שערות זעפרן

לתערובת האגוזים:

  • 300 גרם אגוזים
  • חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה
  • 10 זרעי כוסברה שלמים
  • חצי כפית כוסברה טחונה
  • חצי כפית קארי צהוב
  • כפית תערובת תבלינים גאורגית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פלפל שאטה טחון
  • חופן גרגירי רימון (לקישוט)

אופן ההכנה:

1מבשלים את כל מרכיבי המרק במשך חצי שעה (ולא יותר).

2מוציאים את חלקי העוף מהסיר ומצמצמים עד שנשאר נוזל בכמות של חצי ליטר.

3טוחנים את האגוזים דק, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותבלינים ומעבדים את הכל ידנית לעיסה הומוגנית.

4מזלפים את מרק העוף לתוך תערובת האגוזים ופותחים אותה באטיות, עד שהיא הופכת למרק. מפסיקים את הזילוף כשמגיעים לרמת הסמיכות הרצויה. מתקנים תיבול.

5מקשטים בגרגירי רימון ומגישים עם לחם ויין טוב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il