אוכל
אוכל

טארט תאנים, שקדים ופיסטוק

השופטים ומשפחות המתמודדים התלהבו מטארט התאנים של עמיחי ממאסטר שף, אז היינו חייבים להשיג אותו עבורכם. אנחנו כבר רצנו להכין אותו

|מאסטר שף| פורסם17:15
טארט תאנים, פיסטוק ושקדים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.7265reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

לבצק (תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ):

  • 2 כפות מים קרים
  • 300 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 160 מ"ל שמן קוקוס
  • גרידה מלימון אחד
  • קורט מלח

למלית:

  • 500 מ"ל חלב קוקוס
  • חצי כוס סוכר
  • קורט הל
  • כפית מי ורדים (לא תמצית)
  • 500 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים)
  • 1 ביצה
  • 100 גרם מחית פיסטוק
  • 10 תאנים

לסירופ סוכר:

  • רבע כוס מים
  • רבע כוס סוכר
  • כף מי ורדים

לקישוט:

  • קורט הל
  • עלי ורדים מיובשים

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים אותם לקבלת בצק אחיד. משתדלים לא ללוש יותר מדי. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2מכינים את המלית: בסיר מביאים לרתיחה חלב קוקוס עם הסוכר,ההל ומי הורדים. אחרי הרתיחה מסננים את התערובת ומחזירים לסיר את הנוזל הנקי. מוסיפים את קמח השקדים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבלת עיסה הדומה לפירה. מוסיפים ביצה ומערבבים מיד. מורידים מהאש, מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים. מצננים בצד 20 דקות.

3מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה דק. מרפדים תבנית פאי עם הבצק המרודד ומהדקים אותו לדפנות בעזרת האצבעות.

4מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים מעט עד שהרוטב מסמיך למרקם של סירופ. מורידים מהאש, מוסיפים מי ורדים ומערבבים.

5אופים את הבצק כ-10 דקות ומוציאים מהתנור.

6שופכים בזהירות את המלית על הבצק ומיישרים אותה.

7חותכים את התאנים לחצי ומסדרים יפה על פני הטארט. לוחצים עליהן בעדינות כדי שישקעו פנימה ולא יבלטו מהטארט. אופים כ-20-30 דקות עד להשחמה.

8מוציאים את הטארט מהתנור ובעודו חם שופכים עליו את הסירופ באופן אחיד. מפזרים מעט מעט הל טחון ועלי ורדים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il