אוכל
אוכל

עוגת מוס שוקולד ופיסטוק

יא אללה איזה קינוח הכינה ונסה לבעלה: שכבות של עוגת טורט שמרוב רכות מרגישה לחה, מוס שוקולד, בננות ופיסטוקים מקורמלים, והשוס – סירופ בניחוח קמומיל. כנראה שבאמת לא חשוב אילו מצרכים תיתנו לה – היא תסתדר

|מאסטר שף| פורסם23:05
עוגת מוס שוקולד ופיסטוק (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.729reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 ביצים, מופרדות
  • 125 גרם סוכר
  • 3 גרם מלח
  • 125 גרם קמח
  • חצי כפית שמרים

לפיסטוק המקורמל:

  • 100 גרם סוכר
  • 150 גרם פיסטוקים

למוס:

  • 3 ביצים מופרדות
  • 100 גרם שוקולד מומס
  • 3 כפות של ממרח נוגט

לסירופ:

  • 150 מ"ל מים
  • מיץ לימון
  • 3 כפות קמומיל
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 100 גרם סוכר
  • פאדג' וניל

להרכבה:

  • בננה
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם שוקולד פיסטוק וחמוציות
  • 3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1מערבבים חלמונים וסוכר. מקציפים את החלבונים עם המלח, מוסיפים את החלמונים והסוכר ומיד גם את הקמח והשמרים. מערבבים ומשטחים על נייר אפייה.

2מחממים תנור ל-160 מעלות.

3מקרמלים במחבת את הסוכר והפיסטוקים. כשהתערובת מתקשה טוחנים אותה בבלנדר לאבקה. מפזרים 4 כפות מהאבקה על העוגה ואופים 13 דקות.

4המוס: מערבבים את החלמונים עם השוקולד המומס וממרח הנוגט. מקציפים את החלבונים ומאחדים את שתי התערובות לקבלת מוס. מכניסים לרינג ומעבירים למקפיא.

5הסירופ: מחממים בסיר קטן מים, מיץ לימון, קמומיל וקליפת לימון, סוכר ופאדג' וניל. מבשלים חצי שעה, עד שנוצר סירופ.

6ההרכבה: פורסים את הבננה ומקרמלים אותה במחבת. מוציאים את המוס מהמקפיא. חותכים את העוגה לשני רינגים בגודל הרינג של המוס ומרטיבים בסירופ.

7מרכיבים את השכבות: עוגה, מוס שוקולד, כף של אבקת פיסטוקים ועוד עוגה. למעלה מסדרים את הבננות המקורמלות בצורת פרח.

8ממיסים שוקולד פיסטוק וחמוציות ומוסיפים שמנת מתוקה. מטפטפים את הגנאש ואת סירופ הקמומיל מסביב לעוגה ועליה. מפזרים אבקת פיסטוקים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il