אוכל
אוכל

פיצה מתוקה עם טופי ואגסים

כולם כבר מכירים פיצה מתוקה עם שוקולד, אבל יהודה ממאסטר שף הכין פיצה מתוקה מיוחדת אפילו יותר, עם תוספת של טופי מלוח ופרוסות כיפיות של אגסים מקורמלים

|מאסטר שף| פורסם17:06
פיצה מתוקה עם קרמל ואגסים (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:3.821reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (כ-4 פיצות):

  • 500 גרם קמח סמולינה
  • 500 גרם קמח 00 (אפס אפס, קמח איטלקי דק)
  • 1 שקית שמרים טריים
  • 2 וחצי כפיות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים

לטופי:

  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות מים
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • 30 גרם חמאה
  • כפית מלח

לאגסים:

  • 3 אגסים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • מקל קינמון
  • כוכב אניס

למסקרפונה:

  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • 50 גרם גפרורי שקדים
  • 5 כפות מרוטב האגסים
  • חצי כפית קינמון

לקישוט:

  • חופן עליה נענע

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים במיקסר כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים בצד לתפיחה של כ-30 דקות.

2מכינים את הקרמל: במחבת שטוחה מניחים את הסוכר והמים בשכבה אחידה ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והופך לקרמל. מוסיפים את השמנת המתוקה בזהירות ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים עד שאחיד ומורידים מהאש.

3מכינים את האגסים: פורסים את האגסים לפרוסות דקות, ללא הגלעינים. מבשלים אותן בסיר קטן יחד עם הסוכר, המים, הקינמון והאניס, עד שהם רכות וכמעט שקופות.

4מכינים את כדורי המסקרפונה: מערבבים בקערה את המסקרפונה, השקדים, 5 כפות מרוטב האגסים והקינמון לתערובת אחידה. מקררים עד שהיא מתקשה מעט ויוצרים כדורים שדומים לכדורי מוצרלה.

5מחממים תנור -180 מעלות.

6מפזרים על משטח העבודה קמח דורום ומרדדים עליו את הבצק לצורות עגולות של פיצה. מורחים את הקרמל, מפזרים את פרוסות האגסים ומניחים כמה כדורי גבינה. מקשטים בעלי נענע ואופים בתנור כ-10 דקות, עד שהבצק שחום.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il