
המצרכים :לבצק (כ-4 פיצות):
לטופי:
לאגסים:
למסקרפונה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים במיקסר כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים בצד לתפיחה של כ-30 דקות. 2מכינים את הקרמל: במחבת שטוחה מניחים את הסוכר והמים בשכבה אחידה ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והופך לקרמל. מוסיפים את השמנת המתוקה בזהירות ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים עד שאחיד ומורידים מהאש. 3מכינים את האגסים: פורסים את האגסים לפרוסות דקות, ללא הגלעינים. מבשלים אותן בסיר קטן יחד עם הסוכר, המים, הקינמון והאניס, עד שהם רכות וכמעט שקופות. 4מכינים את כדורי המסקרפונה: מערבבים בקערה את המסקרפונה, השקדים, 5 כפות מרוטב האגסים והקינמון לתערובת אחידה. מקררים עד שהיא מתקשה מעט ויוצרים כדורים שדומים לכדורי מוצרלה. 5מחממים תנור -180 מעלות. 6מפזרים על משטח העבודה קמח דורום ומרדדים עליו את הבצק לצורות עגולות של פיצה. מורחים את הקרמל, מפזרים את פרוסות האגסים ומניחים כמה כדורי גבינה. מקשטים בעלי נענע ואופים בתנור כ-10 דקות, עד שהבצק שחום. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |