אוכל
אוכל

חזה ברווז באפרסקים

מנה חלומית של חזה ברווז צלוי ופרוס, מוגש עם פלפל חריף, מחית אפרסקים לבנים אפויים ומחית אפרסקים צהובים ומבושלים. מנה מגוונת וסופר טעימה שתיקח אתכם למסע מהמתוק לחריף וכל הדרך בחזרה

|מאסטר שף| פורסם11:13
חזה ברווז (צילום: רענן כהן, מאסטר שף)
צילום: רענן כהן, מאסטר שף
Rating:1.929reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 חזה ברווז
  • 3 אפרסקים לבנים
  • 3 אפרסקים צהובים
  • 1/2 פלפל חריף, פרוס דק
  • 2 כפיות דבש
  • קורט קינמון
  • מלח
  • חצי ליטר מים
  • כוס (200 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1מקלפים ומגלענים את שני סוגי האפרסקים.

2שמים את האפרסקים הלבנים בסיר או תבנית ומכסים עם נייר אלומיניום. שמים בתנור שחומם ל200 מעלות למשך חצי שעה.

3את האפרסקים הצהובים מבשלים במים עם הסוכר עד ריכוך. מסננים מהסירופ.

4כששניהם מוכנים מרסקים אותם בנפרד בבלנדר לשתי מחיות.

5שמים את המחית הצהובה בסיר קטן. מוסיפים כפית דבש ואת הפלפל החריף ומבשלים יחד מעל להבה נמוכה 10 דקות. מתבלים במלח לפי הטעם.

6מוסיפים כפית דבש וקינמון לאפרסקים הלבנים, מעבירים לסיר קטן ומבשלים כעשר דקות. מתבלים במלח לפי הטעם.

7מחממים מחבת מעל להבה גבוהה. כשהיא לוהטת שמים את חזה הברווז המחבת, צד העור כלפי מטה, ומטגנים 10 דקות, עד הזהבה. הופכים ומבשלים על הצד השני 2-5 דקות נוספות.

8מוציאים מהמחבת ונותנים לחזה לנוח מעט. לאחר מכן חותכים לחתיכות של חצי סנטימטר. על כל חתיכה של הברווז שמים חתיכה קטנה של פלפל חריף ומעבירים לצלחת הגשה. שמים את 2 רטבי האפרסקים על הצלחת ומפזרים מעט קליפת תפוז. מגישים מיד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il