
המצרכים (4 מנות):לבצל הכבוש:
לדג והבלילה:
לאיולי:
לסט פיקו דה גאיו:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצל הכבוש: מניחים את הבצל הפרוס במסננת ושופכים מעל 3 כוסות מים רותחים על מנת לשטוף אותו ולעדן את טעמו. 2מערבבים את המלח, הסוכר והחומץ בצנצנת, מוסיפים את הבצל, סוגרים היטב ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות (אפשר להכין מספר ימים לפני). 3מכינים את הבלילה: מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. 4בקערה נפרדת מערבבים את הביצה עם קמח, פפריקה, מלח ופלפל. מוסיפים מים לאט עד שמתקבלת בלילה בסמיכות בינונית. במידה ויצאה דלילה מדי ניתן להוסיף מעט קמח. מקפלים פנימה את קצף החלבונים ומכניסים למקרר. 5מכינים את האיולי: שמים את החלמונים בקערת מיקסר, מתחילים להקציף במהירות בינונית. מזלפים שמן בעדינות תוך כדי פעולת המיקסר עד שמתחילה להיווצר מסה סמיכה. מוסיפים פלפל חריף קצוץ, רוטב חריף, מלח ופלפל. ממשיכים לערבב ולהוסיף שמן, עד שמתקבלת תערובת מעט פחות סמיכה ממיונז. 6מכינים את החסה הצרובה: מורחים עלי חסה בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל, צורבים עם ברנר או בתנור במצב גריל על חום גבוה. 7מכינים את הסלט: מערבבים היטב את כל המרכיבים. 8מחממים שמן לחום גבוה, טובלים את הדג בבלילה הקרה ומטגנים עד להזהבה. 9מרכיבים את הפיתה: מורחים איולי בחלק הפנימי של הפיתה, מניחים מספר חתיכות דג, מוסיפים עלה חסה צרוב, כף מהסלט, מזלפים עוד איולי ומפזרים מעט צ'ילי ובצל ירוק, ומגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |