אוכל
אוכל

רול סלמון פריך ברוטב חריימה

המנה הכי יפה שהכין יהודה עמר בגמר של מאסטר שף היא גם מנה טעימה לאללה: סלמון עטוף באצה וטמפורה ברוטב חריימה פיקנטי

|מאסטר שף| פורסם12:41
רול סלמון פריך ברוטב חריימה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.820reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לרוטב:

  • חופן עגבניות שרי
  • 3 גמבות חתוכות לרצועות
  • שיני שום קלופות מראש שלם
  • 1 צרור כוסברה קצוץ
  • חצי פלפל חריף
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כוס מים

לטוויל החומוס:

  • 100 גרם קמח חומוס
  • 70 גרם חלמון ביצה
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • 70 גרם חמאה מומסת

לאיולי:

  • 3 כפות מיונז
  • כפית לימון כבוש
  • קורט סוכר
  • קורט פפריקה מעושנת

לטמפורה:

  • 1 כוס קמח טמפורה
  • שליש כוס סודה או מים קרים

לסלמון:

  • 200 גרם פילה סלמון
  • אצת נורי

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את עגבניות השרי, הגמבות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף והפפריקה. מערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. טוחנים את הרוטב לקרם חלק.

2מכינים את טוויל החומוס: מחממים תנור ל-190 מעלות.

3מערבבים את קמח החומוס, החלמון, הסוכר והחמאה בעזרת מטרפה. משטחים את התערובת על נייר אפייה בעזרת פלטה ואופים כ-3 דקות עד להשחמה.

4מכינים את האיולי: טוחנים יחד את המיונז, הלימון הכבוש, הסוכר והפפריקה המעושנת לקרם אחיד.

5מכינים את תערובת הטמפורה: מערבבים את הטמפורה עם הסודה או המים ומניחים בצד ל-5 דקות.

6מצפים את הסלמון באצת הנורי, טובלים בטמפורה ומצפים בתערובת השומשום.

7מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את הסלמון למשך כ-30 שניות. פורסים לפרוסות.

8מגישים בצלחת את פרוסות הסלמון על הרוטב, עם האיולי בצד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il