אוכל
אוכל

רביולי בשר בחמאת עשבי תיבול לצד סלט ירוק

כיסוני פסטה ממולאים בבשר טחון שיסבו לכם אושר בכל ביס וביס

|מאסטר שף| פורסם21:00
רביולי בשר בחמאת עשבי תיבול (תמונת AVI: mako)
Rating:2.518reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

לבצק הרביולי

  • 2 כוסות קמח, רצוי קמח פסטה אולם אפשר גם להשתמש בקמח לבן
  • כוס מים
  • כף שמן זית
  • ביצה שלמה

למילוי

  • שמן זית
  • חצי בצל קצוץ
  • 200 גרם בשר בקר רזה טחון
  • 2 כפיות בזיליקום יבש
  • 2 כפות עלי תימין
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • עלי בזיליקום, חתוכים לסרטים

להשלמת המנה

  • 3 כפות חמאה
  • גרידה ומיץ מלימון אחד

לגיוון (אופציונאלי)

  • כוס שמנת
  • שום קצוץ לפי הטעם
  • 5 עגבניות קלופות ומרוסקות
  • מלח
  • פלפל
  • גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה:

1מניחים קערה על סיר מים רותחים (בן-מארי).

2מכניסים כוס קמח אחת, כוס מים וכף שמן לקערה ומערבבים ללא הפסקה, עד שהתערבות מתגבשת לבצק רך (להקפיד להסיר את הבצק הנקרש מהדפנות).

3מוציאים את הבצק מהקערה ומתחילים ללוש מיד ליד, באוויר, עד שהבצק מגיע לטמפרטורת הגוף. הבצק מתחיל דביק ונעשה גמיש ונעים למגע.

4בקערה, פותחים את הבצק, שוברים לתוכו ביצה ומערבבים ביד. הבצק נשבר ונעשה לא אחיד, אולם זה בסדר.

5מוסיפים את כוס הקמח השנייה ולשים ביד, עד לקבלת בצק אחיד, טיפונת דביק.

6עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר להשתמש בבצק גם לאחר יום.

7הכנת המילוי: מטגנים את הבצל במחבת במעט שמן זית (חשוב שלא יהיה יותר מידי שמן כדי שהתערובת תהיה יבשה) עד שקיפות. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים (חוץ מהבזיליקום) ומטגנים על אש נמוכה במשך 10 דקות.

8מסירים מהאש ומצננים.

9מרדדים חצי מהבצק על משטח מקומח היטב, עד לעובי של 3-4 מ"מ. להקפיד שכל הזמן יהיה קמח מתחת לבצק ועל המערוך, כדי שהבצק לא ידבק למשטח.

10עם כוס או רינג בקוטר 5 ס"מ, קורצים עיגולים.

11בכל עיגול מניחים מעט מתערובת הבשר וכמה סרטים של בזיליקום, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את הקצוות. אפשר עם הכוס או הרינג לחתוך את הקצוות המהודקים לקבלת כיסון יפה יותר.

12שומרים את הכיסונים המוכנים על מגש מקומח, עם מגבת מעל לשמירת הלחות.

13מרתיחים סיר גדול של מים עם כף מלח.

14מבשלים מספר כיסונים, כך שהם לא יעלו אחד על השני, עד שצפים. ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות. זמן הבישול משתנה בהתאם לעובי הבצק המרודד. כדאי לבדוק אחד ולראות שאכן מבושל מספיק.

15חוזרים על הפעולות עם שארית הבצק.

16ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את גרידת הלימון והמיץ.

17את הרביולי המסונן, מטגנים דקה מכל צד, רק עד שמתחיל להתקבל צבע זהוב קל.

18מטפטפים מעט מיץ לימון ומסדרים בצלחת. על הצלחת מטפטפים מעט מהחמאה בה טוגנו הרביולי.

גיוון:

1ניתן לתבל את הבשר גם בתבלינים אחרים. צריך רק להקפיד שלא יהיו נוזלים רבים אשר במהלך הבישול יתאדו ויפתחו את הרביולי.

2ניתן לטגן חצי בצל עד ששקוף, להוסיף חצי כוס שמנת מלח ופלפל ולצמצם בחצי לקבלת רוטב שמנת עדין.

3לחילופין, אפשר לטגן בצל בשמן זית עד שקיפות, להוסיף שום קצוץ לפי הטעם, עגבניות קלופות ומרוסקות, מלח ופלפל – ולבשל 5 דקות לקבלת רוטב עגבניות קל. אם משתמשים ברוטב עגבניות, אין צורך לטפטף חמאה בעת ההגשה ואין צורך להוסיף גרידת ומיץ לימון לחמאה בעת טיגון הרביולי.

4מומלץ לגרר גבינת פרמזן בעת ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il