
המצרכים :לפירה:
לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים רותחים מומלחים היטב עד לריכוך, מסננים ומחזירים לסיר לייבוש הנוזלים. משאירים על אש נמוכה, מועכים ומוסיפים בהדרגה חמאה וחלב. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. 2הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים, לשים היטב ויוצרים קציצות בערך בגודל של כדור פינג פונג. משטחים מעט. 3מחממים מחבת עמוקה עם מעט שמן זית וצורבים קלות את הקציצות משני הצדדים. 4הרוטב: באותה מחבת מטגנים יחד פלפל חריף, שום, מרווה ותימין להוצאת הטעמים. מוסיפים את החומוס וצורבים מעט. 5מוסיפים את הדובדבנים ללא הנוזלים, מוסיפים את הוויסקי ומחכים עד לאידוי מלא של האלכוהול. מוסיפים את הקולה ואת הנוזל של הדובדבנים, מבשלים עד צמצום, ממליחים ומפלפלים. 6מוסיפים מים שיגיעו עד חצי מגובה הקציצות ומביאים לרתיחה. 7מוסיפים את הקציצות, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 15-20 דקות ובמהלכן הופכים את הקציצות פעם אחת. 8פותחים את המכסה לצמצום קל של הרוטב. במידת הצורך מוסיפים מנוזלי הרוטב הרצויים. 9מגישים עם הפירה. המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |