אוכל
אוכל

נקניקיות כבש בלחמניית פריקסה

כאילו הנקניקיות לא מספיק טעימות, הן עוד הוגשו בתוך לחמנייה ביתית מטוגנת עם סלט, עמבה, טחינה ואריסה. לזה אנחנו קוראים מנה שאי אפשר לעמוד בפניה. שווה סינר זהב

|מאסטר שף| פורסם23:03
נקניקיות כבש בלחמניית פריקסה (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:4.882reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 כתף טלה (קילו עד 2 קילו כולל העצם)
  • חבילת פטרוזיליה
  • חבילת כוסברה
  • 5 פלפל צ'ילי אדום
  • 10 שיני שום
  • 2 בצלים
  • מעי צמחי סינתטי, קוטר 30 מ"מ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס דק
  • כמון
  • פפריקה מתוקה
  • תבלין שווארמה איכותי

לפריקסה:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • כף שטוחה שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • כפית סוכר
  • שקית אבקת אפייה
  • שמן קנולה, לטיגון

להגשה:

  • סלט ירקות
  • טחינה
  • אריסה
  • עמבה

אופן ההכנה:

1מסירים את הבשר מהעצם, חותכים לרצועות, טוחנים טחינה אחת בינונית ומכניסים למקרר כדי שהשומן יישאר קר.

2קוצצים דק את כל הירקות ועשבי התיבול ומוסיפים לתערובת הבשר. מוסיפים 700 מ"ל מים ומתבלים לפי הטעם. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומכניסים לקירור לשעה.

3טוענים את מכשיר הנקניקיות בתערובת הבשר, מלבישים את המעי הסינתטי על הצנתר, ממלאים בתערובת הבשר ומנקנקים לגודל הרצוי.

4הפריקסה: מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים כ-700 מ"ל מים (בהתאם לכמות הלחות בקמח). לשים עד ליצירת בצק אחיד וחלק, ומתפיחים כחצי שעה.

5קורצים כדורים ומרדדים לצורת אליפסה. מסדרים על משטח משומן, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.

6מחממים שמן קנולה לטמפרטורה של 170 מעלות ומכניסים את הפריקסה כשהחלק העליון עם הקרום פונה לשמן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

7מטגנים את הנקניקיות להזהבה ומגישים בלחמניות הפריקסה עם סלט, טחינה, אריסה ועמבה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il