
המצרכים :
לפריקסה:
להגשה:
אופן ההכנה:1מסירים את הבשר מהעצם, חותכים לרצועות, טוחנים טחינה אחת בינונית ומכניסים למקרר כדי שהשומן יישאר קר. 2קוצצים דק את כל הירקות ועשבי התיבול ומוסיפים לתערובת הבשר. מוסיפים 700 מ"ל מים ומתבלים לפי הטעם. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומכניסים לקירור לשעה. 3טוענים את מכשיר הנקניקיות בתערובת הבשר, מלבישים את המעי הסינתטי על הצנתר, ממלאים בתערובת הבשר ומנקנקים לגודל הרצוי. 4הפריקסה: מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים כ-700 מ"ל מים (בהתאם לכמות הלחות בקמח). לשים עד ליצירת בצק אחיד וחלק, ומתפיחים כחצי שעה. 5קורצים כדורים ומרדדים לצורת אליפסה. מסדרים על משטח משומן, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה. 6מחממים שמן קנולה לטמפרטורה של 170 מעלות ומכניסים את הפריקסה כשהחלק העליון עם הקרום פונה לשמן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג. 7מטגנים את הנקניקיות להזהבה ומגישים בלחמניות הפריקסה עם סלט, טחינה, אריסה ועמבה. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |