
לחם ממתכון בסיסי של אורי שפט.מחליפים חצי מכמות הנוזלים ביוגורט. המצרכים :למילוי:
לכרישה:
למטבל ירוקים חריף
לחמאת דבש:
למטבל דלעת ושום:
אופן ההכנה:1מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, ומטגנים את הכרישה עם הפלפל הסודני עד שהיא מקורמלת ורכה. מתבלים במלח ופלפל. 2מכינים את הלחם לפי המתכון הבסיסי. אחרי ההתפחה הראשונה חותכים ל-3 חתיכות מלבניות שטוחות מעט. מניחים מלבן אחד על משטח מקומח, מעליו שכבה של כרישה וגבינות. מעל מניחים עוד מלבן בצק, עוד תוספות ומסיימים במלבן בצק. מעגלים לכדור בצק בצורת אליפסה, הופכים לתוך סלסילת התפחה ומתפיחים לילה שלם במקרר. 3מחממים תנור עם אבן שמוט ל-200 מעלות, ומניחים בתחתית קערה חסינת חום מלאה במים. 4מוציאים את הלחם בעדינות מסלסילת התפחה לנייר אפייה מקומח. חורצים חריץ לאורך הלחם בתנועה אחת חדה. 5מכניסים את הלחם לתנור ואחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. אופים עד שהלחם מזהיב ויש לו רעש חלול כשמקישים עליו למעלה. 6טוחנים יחד בבלנדר את כל חומרי מטבל הירוקים למחית אחידה. 7חמאת דבש: במיקסר, על המהירות הכי גבוהה, מקציפים שמנת עד שהשומן נפרד מהנוזלים (15-10 דקות לפחות). בסיום התהליך מעבירים את השומן במסננת, ומתקבלת החמאה. מטמיעים את הדבש לתוך החמאה. 8מטבל דלעת ושום: במחבת צולים את הדלעת במעט שמן זית עד שהיא מתרככת מאוד ומתבלים במעט מלח. בסיר קטן יוצקים שמן זית ומבשלים את שיני השום בשמן, על אש נמוכה מאוד, עד להתרככות. מוציאים מהשמן, טוחנים את הדלעת והשום יחד, מתבלים ומוסיפים את השמנת החמוצה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |