אוכל
אוכל

קארי בורמזי ירוק

ניסיתם לנחש לבד את 36 המרכיבים במנת הקארי? הנה הם לפניכם. בואו להכין מנה שמכילה טעמים שמתפוצצים לכל הכיוונים ולגלות איך נראה אוכל צמחוני כשיונתן רושפלד מכין אותו

|מאסטר שף VIP| פורסם12:58
קארי של יונתן רושפלד (צילום: mako)
Rating:2.931reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקציצות:

  • 100 גרם קוקוס
  • 7 ביצים
  • 250 עדשים שחורות מבושלות
  • 250 גרם עדשים כתומות מבושלות
  • 10 גרם מלח
  • ג'ינג'ר 15+20 גר'
  • שקית אבקת אפייה

לתבשיל:

  • בקבוק שמן קנולה
  • 100 גרם בצל (בצל אחד)
  • 30 גרם צ'ילי אדום
  • 30 גרם צ'ילי ירוק
  • 20 גרם למון גראס
  • 6 שיני שום
  • 50 גרם גזר
  • 100 גרם דלעת
  • 35 גרם פטריות שמפניון
  • 50 גרם כרשה
  • 3 יחידות עלי כפיר ליים
  • 30 גרם בזיליקום
  • 30 גרם כוסברה
  • שורש כורכום טרי
  • 15 גרם אגוזי קשיו
  • 15 גרם בוטנים
  • 50 גרם קארי ירוק
  • 100 גרם רסק עגבניות(קופסה קטנה)
  • 100 גרם סוכר
  • 80 מ"ל חומץ לבן
  • 40 גרם סויה
  • 50 גרם עדשים שחורות מבושלות
  • 50 גרם עדשים כתומות מבושלות
  • 50 גרם שעועית שחורה
  • 35 גרם פטריות שיטקה
  • 10 גרם נענע
  • 50 גרם אפונה ירוקה (כשליש כוס)
  • 250 גרם חלב קוקוס(פחית אחת)
  • 100 גרם חציל
  • 20 גרם טופו
  • 20 גרם קינואה

אופן ההכנה:

1הקציצות: בקערת מעבד מזון שמים את הקוקוס, הביצים, עדשים שחורות מבושלות ועדשים כתומות מבושלות. טוחנים עד לקבלת מרקם גרגרי-חלק. מתבלים במלח ומוסיפים שתי כפות גינג'ר שגורד דק על פומפייה ושקית אבקת אפייה.

2התבשיל: שמים מעט שמן בתוך סיר ומטגנים את הבצל, הצ'ילי האדום והירוק, הלמון גראס, השום ואז את יתר הירקות, מלבד החציל, פטריות השיטאקה והקינואה.

3מוסיפים קארי ירוק, רסק עגבניות, סוכר (מינוס 2 כפות), מלח, חומץ וסויה ומערבבים על אש גבוהה. כעבור 5 דקות, מוסיפים את יתר העדשים ואת השעועית השחורה לסיר התבשיל. מוסיפים את הפטריות, הטופו, 2 כפות סוכר וממשיכים לטגן.

4לאחר אידוי החומץ וכ-20 דקות בישול, טועמים ובודקים אם יש צורך להוסיף עוד סוכר.

5מקרמלים את הירקות בתבשיל ומוסיפים את הנענע והאפונה וממשיכים לטגן ולערבב.

6מוסיפים 80 מ"ל מים וחלב קוקוס לירקות.

7מכדררים את עיסת הקציצות לכדורים בגודל פלאפל.

8בסיר נפרד מטגנים בשמן עמוק כ-20 דקות את הקציצות ואת החצילים. לאחר מכן מוסיפים את הקציצות לתבשיל. לאחר שהחצילים משחימים מוסיפים אותם לתבשיל.

9בסיר נפרד מטגנים קלות את הקינואה בסיר נפרד וכ-2 דקות לפני הסוף מוסיפים את הקינואה לתבשיל ממשיכים לערבב עוד כמה דקות ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il