אוכל
אוכל

סלט אסייתי וכבדים בתאנים

נתקעתם עם תאנים מיובשות מט"ו בשבט ולא יודעים מה לעשות אתן? סלט אסייתי עשיר וכבדים מוקפצים עם דבלים וחמאה הם פתרון לא רע לניקוי המזווה

|מאסטר שף VIP| פורסם10:06
סלט אסייתי ותאנים (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
צילום: קשת, מאסטר שף VIP
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לסלט:

  • 4 תאנים פרוסות (ניתן להחליף ב-2 פילטים חזה עוף / בשר טחון /סלמון)
  • 2 מלפפונים
  • 2 גזרים
  • 1/4 צרור כוסברה
  • קולורבי
  • 1/4 בצל סגול
  • מעט בצל ירוק

לרוטב:

  • 1/4 כוס סויה
  • מיץ מחצי לימון
  • כף שמן שומשום
  • ג'ינג'ר כסנטימטר וחצי טחון
  • 1/2 1 כף גדושות סוכר חום

לכבדים בתאנים:

  • 40 גרם חמאה
  • 250 גרם כבד עוף, חתוך לקוביות גסות
  • מלח
  • פלפל
  • 3 תאנים פרוסות דק
  • 3/4 כוס ציר ירקות/מים/יין לבן
  • 1/4 כוס סילאן
  • בצל ירוק

אופן ההכנה:

כבדים בתאניםכבדים בתאנים|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

1הסלט: במחבת עם מים קרים עד האמצע שמים את התאנים. מביאים לרתיחה ומבשלים 7-8 דקות. מקררים היטב במקרר או בפריזר.

2מפרקים את התאנים לחתיכות.

3מרוקנים את המלפפונים מגרעינים. חותכים את כל הירקות לגפרורים.

4מערבבים את הירקות עם התאנים.

5הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים.

6מערבבים את הרוטב עם הסלט בשלבים, טועמים ומתקנים תיבול.

7ההגשה: מקמטים נייר אפיה מקומט, מפזרים מעל שומשום שחור, מעטרים בעלה כוסברה ומגישים עם צ'ופסטיקס.

8הכבדים בתאנים: במחבת כבדה שמים חצי מכמות החמאה. מחממים מעט ומטגנים את הכבדים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התאנים, 3-4 כפות נוזלים (ציר ירקות, מים, יין לבן) ומבשלים כשתי דקות. מוסיפים את שארית החמאה, מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים. מגישים על פירה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il